Unde vor fi cazați turiștii din Moldova care se îmbolnăvesc de COVID-19 în Turcia

© Sputnik / Vladimir PolusatovОтдых в Турции
Отдых в Турции - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Turismului și Culturii din Turcia a înăsprit cerințele pentru hotelurile care acceptă turiști străini.

CHIȘINĂU, 26 aug – Sputnik. În Turcia s-a decis ca turiștii bolnavi de COVID-19 să fie plasați în „camere de carantină” speciale. Acestea vor fi amplasate pe același etaj, într-o clădire separată din cadrul complexului hotelier. Un ordin în acest sens a fost emis de Ministerul turc al Turismului și Culturii.

Lilia Cernei - Sputnik Moldova
S-a dus de râpă turismul: Iată în ce situații au ajuns agențiile din Moldova

Dacă hotelul nu poate pune la dispoziție astfel de spații la distanță de blocul principal cu camere, atunci pentru distanțarea fizică va fi necesar să se elibereze câte două camere pe fiecare parte a izolatorului temporar.

Turiștii bolnavi de coronavirus care nu necesită spitalizare vor putea sta la hotel în aceeași cameră-izolator cu rude sau alte persoane însoțitoare, este menționat în document. Părăsirea spațiului va fi interzisă. Asigurarea cu mâncare și băuturi le va fi garantată.

Hotelurile care vor ignora aceste cerințe riscă să le fie anulate certificatele de activitate.

Turcia este una dintre destinațiile turistice preferate de cetățenii Moldovei. Pe fondul pandemiei, peste 727 de hoteluri din Turcia și aproximativ 900 de restaurante au solicitat certificate speciale, ceea ce înseamnă că toate acestea au luat măsurile necesare de prevenire a COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0