Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Câți bani vor primi medicii care s-au infectat cu COVID-19 la locul de muncă

© Sputnik / Anatolii KiriakМедицинский работник
Медицинский работник - Sputnik Moldova
Abonare
Banii pentru medicii care s-au infectat cu noul coronavirus la locul de muncă vor fi alocați din Fondul de intervenție al Guvernului.

CHIȘINĂU, 26 aug – Sputnik. De indemnizația inică în valoare de 16 mii de lei vor beneficia alți1584 de angajați din sistemul de sănătate care s-au infectat cu COVID-19. Guvernul va aloca în acest scop 25,344 milioane lei.

Медик показывает образцы мазка на COVID-19  - Sputnik Moldova
Societate
Decis: Urmașii personalului medical decedat ca urmare a COVID-19 vor primi indemnizații

”Guvernului, de indemnizații unice în valoare de 16 mii lei vor beneficia 1584 de persoane angajate din instituții bugetare și instituții medico-sanitare publice care au contractat infecția COVID-19 în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu”, se arată într-un comunicat al Ministerului Finanțelor.

De menționat că până în prezent 2168 de persoane au beneficiat de indemnizația unică în valoare de 16 mii lei.

Comisia Națională Extraordinară pentru sănătate publică a prelungit miercuri starea de urgență în sănătate publică până la 15 septembrie, în contextul creșterii semnificative a numărului de infectări cu COVID-19.

Astăzi au fost confirmate 624 de cazuri noi de infectare cu coronavirus. În total, 34.982 de cazuri de COVID-19 s-au înregistrat în Republica Moldova din martie și până astăzi. Virusul a provocat decesul a 967 de persoane.

Starea de urgență în sănătate publică până a fost instituită în Republica Moldova pe 15 mai, după expirarea regimului stării de urgență impus în legătură cu noul coronavirus.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0