Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce a discutat Igor Dodon cu ministrul turc de Externe - Foto

© Photo : Facebook / Dodon IgorМинистр иностранных дел Турции Мевлют Чавушоглу и президент Молдовы Игорь Додон, август 2020 год
Министр иностранных дел Турции Мевлют Чавушоглу и президент Молдовы Игорь Додон, август 2020 год  - Sputnik Moldova
Abonare
Igor Dodon i-a mulțumit Turciei pentru ajutorul oferit în contextul luptei cu COVID-19, în cadrul unei întrevederi cu ministrul turc de Externe, aflat în vizită oficială la Chișinău. Turcia ocupă locul șapte în topul partenerilor comerciali ai Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 26 aug – Sputnik. Președintele Igor Dodon l-a primit, în această după-amiază, pe ministrul turc de Externe, Mevlüt Cavușoglu, aflat într-o vizită oficială de două zile în Republica Moldova.

În cadrul întrevederii, Igor Dodon a salutat prezența șefului diplomației Turciei la Chișinău și a constatat „cu satisfacție caracterul ascendent al relațiilor bilaterale moldo-turce în toate domeniile de interes comun”.

Stoianoglo Alexandr - Sputnik Moldova
Politică
Un fost director SIS, trimis pe banca acuzaților - Iată ce spune procurorul general

Președintele Dodon și-a exprimat speranța că, în 2021, va fi posibilă organizarea unei vizite a președintelui Turciei la Chișinău.

„Am apreciat faptul că astăzi, la Chișinău, a avut loc prima ședință a Grupului Comun pentru Planificare Strategică, care este un sub-mecanism al Consiliului pentru Cooperare Strategică la Nivel Înalt dintre Republica Moldova și Turcia”, a scris șeful statului pe Facebook.

Mecanismul respectiv a fost creat după semnarea în octombrie 2018 la Chișinău a Declarației de Parteneriat Strategic, în timpul vizitei oficiale a președintelui turc, Recep Tayyip Erdogan. Prima ședință a Consiliului a avut loc la finele lunii decembrie 2019, în cadrul vizitei lui Igor Dodon la Ankara.

În cadrul discuției cu ministrul turc de Externe, Igor Dodon a mulțumit Guvernului Turciei și poporului turc pentru „ajutorul umanitar substanțial acordat Republicii Moldova în lupta contra COVID-19”, pentru „echipamentele medicale, tabletele și laptopurile oferite astăzi cetățenilor țării noastre”.

Отдых в Турции - Sputnik Moldova
Unde vor fi cazați turiștii din Moldova care se îmbolnăvesc de COVID-19 în Turcia

Șeful statului a mulțumit și pentru asistența acordată în repatrierea cetățenilor moldoveni blocați din cauza pandemiei în Turcia și în statele vecine.

Igor Dodon i-a mai transmis președintelui turc mulțumiri pentru sprijin în soluționarea problemei de achiziționare din Turcia a 50 de ventilatoare medicale.

Turcia ocupă locul șapte în topul partenerilor comerciali ai Republicii Moldova, cu o pondere de circa 7%,  și este al șaptelea investitor, ca importanță, în economia moldovenească.

În Republica Moldova activează peste 1.200 de întreprinderi cu capital turcesc, cu investiții de aproape un miliard de lei în capitalul social.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0