Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Astăzi începe perioada electorală pentru alegerile prezidențiale din această toamnă

© Sputnik / Miroslav RotariКишиневцы голосуют на втором туре местных выборов
Кишиневцы голосуют на втором туре местных выборов - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia Electorală Centrală informează despre începerea perioadei electorale pentru scrutinul din această toamnă.

CHIȘINĂU, 24 aug – Sputnik. Astăzi începe perioada electorală pentru alegerile prezidențiale din această toamnă, informează Comisia Electorală Centrală printr-un comunicat de presă. Potrivit legii, durata perioadei electorale este de 90 de zile și se finalizează odată cu confirmarea rezultatelor alegerilor și validarea mandatului de Președinte de către Curtea Constituțională.

Выборы президента Молдовы 2016  - Sputnik Moldova
Politică
Dodon: ''Alegerile prezidențiale trebuie să aibă loc și nu sunt motive de amânare''

Astfel, tip de 90 de zile, atât cât durează perioada electorală vor fi constituite și organizate activitățile organelor electorale inferioare, se vor înregistra grupurile de inițiativă, dar și candidații la funcția de Președinte. De asemenea se vor constitui și organiza secțiile de votare, vor fi actualizate și publicate listele electorale, vor fi informați alegătorii și instruiți funcționarii electorali. Printre acțiunile din perioada electorală se înscrie și monitorizarea alegerilor și reflectarea lor în mijloacele de informare în masă, organizarea votării, numărarea voturilor și totalizarea rezultatelor alegerilor etc.

Totodată, CEC a elaborat programul calendaristic pentru realizarea acțiunilor de organizare și desfășurare a alegerilor pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova din 1 noiembrie 2020. Astfel, desemnarea și înregistrarea candidaților se va face în perioada 1 septembrie - 1 octombrie inclusiv.

Lista integrală a candidaților înregistrați de CEC va fi publicată până la 8 octombrie inclusiv. Amintim că Parlamentul a stabilit alegerile Președintelui Republicii Moldova pentru data de 1 noiembrie 2020.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0