Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum va fi remunerată munca profesorilor pe timp de pandemie: Ce spune ministrul

© Sputnik / Павел Лисицын / Accesați arhiva multimediaШколы закрыли на карантин из-за ОРВИ
Школы закрыли на карантин из-за ОРВИ - Sputnik Moldova
Abonare
Este necesară modificarea și completarea unor acte normative pentru a reglementa clar procedura de retribuire a muncii cadrelor didactice pe timp de pandemie.

CHIȘINĂU, 25 aug – Sputnik. Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, s-a întâlnit astăzi cu activul Federației Sindicale a Educației și Științei (FSEȘ) și liderii sindicali din raioanele țării, una dintre chestiunile discutate fiind remunerarea muncii suplimentare prestată de către cadrele didactice.

Universitatea Tehnică a Moldovei - Sputnik Moldova
Educație
Șarov: Managerii universităților vor fi responsabili de modul de studiere în pandemie
Ministrul a dat asigurări că profesorilor li se va achita salariul integral, indiferent de forma de organizare a procesului educațional în noul an de studii. De asemenea, va fi remunerată și munca suplimentară prestată de cadrele didactice în funcție de modelul selectat de instituție.

Totodată, Șarov a reiterat că una dintre preocupările majore ale ministerului de resort este ca angajații din sistemul educațional să-și desfășoare activitatea în condiții de siguranță maximă.

Alte subiecte abordate în cadrul ședinței au fost necesitatea relansării dialogului social în cadrul comisiei bipartite privind proiectul Convenției Colective pentru anii 2021-2026; motivarea tinerilor specialiști de a rămâne în sistem; modificării clasei de salarizare pentru cadrele didactice cu studii superioare;elaborarea şi aprobarea unor noi modele de activitate pentru instituțiile de învățământ extrașcolar, de arte şi sport, în contextul situației epidemiologice și alte aspecte.

De asemenea, participanții la discuții au menționat necesitatea creării unui grup de lucru pentru elaborarea proiectului de lege cu privire la modificarea și completarea unor acte normative, care ar reglementa explicit procedura de retribuire a muncii, a timpului de staționare în perioada pandemiei, pornind de la principiul păstrării salariului integral pentru angajații din sistem ca formă de protecție socială a acestora.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0