Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Șarov: Managerii universităților vor fi responsabili de modul de studiere în pandemie

© Sputnik / Caraus MihaiUniversitatea Tehnică a Moldovei
Universitatea Tehnică a Moldovei - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Educației Igor Șarov a precizat că managerii universităților vor fi responsabili de modalitatea de desfășurare a studiilor pe timp de pandemie.

CHIȘINĂU, 24 aug - Sputnik. Ministrul Educații, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, a precizat într-un briefing de presă că studenții ar putea învăța mai mult online anul acesta, iar prezența fizică la ore se va face treptat.

Школы закрыли на карантин из-за ОРВИ - Sputnik Moldova
Societate
Igor Șarov: Nicio intituție de învățământ nu a ales studiile exclusiv online din toamnă

Ministrul Educației a subliniat că studenții pot fi ghidați și online, doar pentru tinerii din anului întâi se recomandă desfășurarea lecțiilor în sălilor de curs. Studenții de la învățământul cu frecvență redusă vor studia exclusiv online. Șarov a mai spus că managerii universităților vor fi responsabili atât pentru alegerea metodei de studiu cât și pentru consecințele acestei alegeri.

„Ministerul Educației recomandă ca în procesul de pregătire a redeschiderii instituțiilor conducerea instituției să organizeze renovările curente și curățenia generală, deratizarea și dezinfectarea teritoriilor. Examinează condițiile de igienă și asigură cantitățile necesare de de săpun și dezinfectant. Evaluează capacitatea instituțională de desfășurare a orelor și stabilește modul de organizare a procesului educațional. Senatul universitar va decide asupra modului de organizare a procesului de studii. Cel puțin în primele două săptămâni universitățile vor desfășura toate activitățile doar online. Fiecare grupă va trebui să cunoască orarul cursurilor”, a declarat Igor Șarov.

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, a adus la cunoștință astăzi și rezultatele admiterii la studiile superioare în sesiunea de bază 2020. La fel, ministrul a vorbit și despre pregătirea instituțiilor de învățământ superior pentru noul an de studii în condițiile de pandemie. Potrivit lui Igor Șarov, în acest an s-au înscris în universități mai mulți studenți decât anul trecut. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0