Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Când va fi anulată autoizolarea de 14 zile la revenirea în țară – răspunsul președintelui

© Sputnik / Мирослав Ротарьпограничная полиция
пограничная полиция - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul noului episod ”Președintele răspunde”, Igor Dodon s-a referit la creșterea semnificativă a numărului de infectări cu COVID-19 în ultima perioadă, dar și la posibilitatea eliminării carantinei de 14 zile pentru persoanele care revin în țară de peste hotare.

CHIȘINĂU, 21 aug – Sputnik. Președintele a menționat că noul coronavirusa a dat peste cap planurile oamenilor nu doar în Republica Moldova, ci în marea majoritate a țărilor lumii.

Igor Dodon cu familia sa - Sputnik Moldova
Societate
Unde se află președintele și familia acestuia și când revine în țară

Statisticile arată peste tot o creștere a numărului de îmbolnăviri. Președintele a explicat aceasta prin faptul că au fost ridicate în mare parte restricțiile, s-a revenit la activitățile economice. Acest fapt a fost necesar pentru că altfel intram în criză economică și mai mare, a menționat el.

Potrivit șefului statului, soluția este să respectăm ceea ce spun medicii, pe de o parte, iar pe de altă parte – este speranța să apară cât mai repede vaccinul împotriva COVID-19.

În ceea ce privește procedura de autoizolare obligatorie de 14 zile, Igor Dodon a precizat că a discutat această chestiune cu colegii de la Guvern. Astfel că în zilele următoare va fi luată o decizie la Guvern cu privire la unele schimbări în ceea ce ține de autoizolare.

El a menționat că, probabil, pentru cei care vin din țările ce nu sunt ”în zone roșii”, autoizolarea va fi exclusă.

”Eu consider că ar fi bine să scoatem cât mai repede aceste obligativități privind starea de carantină”, a subliniat Dodon.

Totodată, referindu-se la criticile opoziției cu privire la modul în care gestionează Guvernul situația privind COVUD-19, el a apreciat că celor din opoziție ”nu le rămâne decât să se asocieze cu Șor și cu Candu, să dea jos Guvernul și să-și asume responsabilitatea”.

”Dar ei nu vor pentru că știu că în această situație nu vor face față mai bine acestor provocări decât guvernul care este acum și specialiștii care sunt în fruntea Ministerului”, a subliniat președintele.

Igor Dodon a mai precizat că, la revenirea în țară, atât el, cât și soția și copii, vor sta în autoizolare câteva zile și vor face testul la Covid-19, după care își va continua activitățile.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0