Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Focare de COVID-19 la întreprinderi de textile din regiunea transnistreană

© Sputnik / Илья Тимин / Accesați arhiva multimediaПроизводство медицинских и бытовых защитных масок
Производство медицинских и бытовых защитных масок  - Sputnik Moldova
Abonare
Specialiștii de la Stația epidemiologică investighează în prezent situația, dar întreprinderile activează în continuare.

TIRASPOL, 25 aug – Sputnik. În ultima perioadă, la două fabrici de confecții din regiunea transnistreană au fost înregistrate 25 de cazuri de infectare cu COVID-19. Printre cei contaminați sunt 15 angajați ai întreprinderii de textile ”Tirotex” și 10 de la filiala din Dubăsari a firmei de producție ”Intercentre Lix”

”Activitatea secțiilor în care lucrau cusătoresele confirmate cu diagnosticul ”infecție cu coronavirus” a fost sistată temporar. Au fost întreprinse toate măsurile de dezinfecție”, a comunicat departamentul de Interne de la Tiraspol.

Вячеслав Ионицэ - Sputnik Moldova
Ce preferă moldovenii să cumpere pe timp de pandemie și ce se întâmplă cu vânzările
Specialiștii de la Stația Epidemiologică cercetează cazul. Totuși, întreprinderile își continuă activitatea, cu respectarea unor măsuri sporite de protecție.

În instituțiile medicale din regiune, în momentul de față se află 115 cetățeni suspecți de infectare ci COVID-19 (printre aceștia – 25 de copii și adolescenți). Din numărul total al celor care sunt tratați de coronavirus pe teritoriul Transnistriei, 14 sunt minori.

Potrivit datelor Centrului de igienă și epidemiologie, noul virus este diagnosticat preponderent la persoanele cu vârsta cuprinsă între 50 și 59 de ani (23%). Pacienții din grupa de vârstă 60-69 de ani constituie 19,7%. Acestei categorii de vârstă îi revine cea mai mare rată a mortalității.

În total, de la începutul pandemiei în regiunea transnistreană au murit 59 de persoane care au fost diagnosticate cu coronavirus. Toți acești pacienți sufereau de un șir de alte comorbidități

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0