Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Zilele Diasporei: Un proiect inedit urmează a fi implementat într-un sat din Moldova

© Photo : Facebook / Valentina UrsuValentina Carastan
Valentina Carastan - Sputnik Moldova
Abonare
Zilele Diasporei se desfășoară în acest an altfel decât în alți ani, când erau organizate festivități de amploare. De această dată, din cauza pandemiei, evenimentul este marcat online chiar și în satele din Republica Moldova.
Zilele Diasporei: Un proiect inedit urmează a fi implementat în satul Slobozia Mare

Tradițional, în perioada 24-29 august, în satul Slobozia Mare din raionul Cahul aveau loc mai multe evenimente, organizate în cadrul Săptămânii Zilele Diasporei pentru cetățenii care sunt plecați peste hotare.

În acest an, pandemia a dat peste cap toate planurile organizatorilor și participanților, iar aceștia marchează cea de-a VI-a ediție a evenimentului în format online. Aceasta este o nouă provocare la care trebuie să facă față cetățenii noștri, spune primarul satului Slobozia Mare, Valentina Carastan.

"În fiecare an ne întâlneam la Primărie sau în alte locuri, discutam problemele localității și veneam cu soluții pentru a îmbunătăți viața localnicilor. Anul acesta este puțin mai trist, dar este o experiență nouă, interesantă – pe cât de departe suntem, pe atât de aproape ne simțim. Nu vom ceda și nu vom refuza să ne întâlnim", a declarat pentru Sputnik primarul satului.

Mai mult, chiar dacă acest an este mai dificil, atât pentru cei care locuiesc în Moldova, cât și pentru diasporă, unele proiecte urmează a fi implementate, susține Valentina Stratan.

Astfel, în cadrul programului PNUD și cu susținerea cetățenilor stabiliți peste hotare, în satul Slobozia Mare, va fi modernizată piața agro-alimentară. Scopul acestui proiect este de a susține micii producători autohtoni și de a contribui la dezvoltarea localității.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0