Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Politolog, despre prezidențialele din această toamnă: Va fi un absenteism fără precedent

© Sputnik / Miroslav RotariIgor Volnițchi
Igor Volnițchi - Sputnik Moldova
Abonare
În această toamnă, în țara noastră vor avea loc alegerile prezidențiale. Aceste vor fi cele mai "ciudate" alegeri din istoria Republicii Moldova, susțin unii politologi.
Politolog, despre prezidențialele din această toamnă: Va fi un absenteism fără precedent

Alegerile prezidențiale din această toamnă vor fi marcate de un absenteism pronunțat la vot al alegătorilor. De această părere este politologul Igor Volnițchi, care susține că pandemia de Covid-19 va influența starea de spirit ai cetățenilor țării noastre.

"Alegerile prezidențiale prin care vom trece vor avea un specific aparte și va fi marcat puternic de pandemie.[…] Eu tind să cred că vom avea un absenteism fără precedent, iar oamenii vor prefera să stea acasă, pornind de la necesitatea de a-și proteja sănătatea lor și membrii de familie. Aceasta ar duce la o situație regretabilă – când viitorul președinte al Republicii Moldova, indiferent cine va fi, va avea poate cea mai slabă reprezentativitate din istoria țării", a declarat pentru Sputnik politologul Igor Volnițchi.

De menționat este că și experții din domeniul sănătății estimează că în toamnă am putea să ajungem la un număr și mai mare de îmbolnăviri zilnice, motiv pentru care autoritățile ar trebui să analizeze toate scenariile posibile în contextul alegerilor prezidențiale.

Anterior, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a declarat în studioul Sputnik Moldova că în prezent, autoritățile nu văd motive pentru ca scrutinul prezidențial să fie amânat. În același timp, sunt întreprinse acțiuni în vederea respectării tuturor măsurilor necesare pentru a reduce riscul de contaminare.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0