Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

CEC a publicat lista partidelor care au dreptul să înainteze candidat la prezidențiale

© Sputnik / Miroslav RotariЦИК CEC
ЦИК CEC - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia Electorală Centrală a stabilit locul și timpul primirii documentelor pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă în susținerea candidaților la funcția de Președinte al Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 25 aug - Sputnik. Comisia Electorală Centrală a stabilit în ședința sa de astăzi locul și timpul primirii documentelor pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă în susținerea candidaților la funcția de președinte al Republicii Moldova. Astfel, documentele vor fi depuse la sediul CEC începând cu 1 septembrie și până în data de 11 septembrie 2020 inclusiv, în zilele de: 1, 2, 3, 4, 7, 8, 9, 10, 11 septembrie, între orele 9.00-17.00 și pe 5 și 6 septembrie - între orele 10.00–16.00.

ЦИК  - Sputnik Moldova
Societate
Înregistrarea candidaților la prezidențiale: Iată ce modificări a operat astăzi CEC

În urma modificărilor operate la regulamentul privind particularitățile de desemnare și înregistrare a candidaților la alegerile pentru funcția de președinte al Republicii Moldova, candidatul desemnat la această funcție poate să fie ales și în calitate de conducător al grupului de inițiativă.

Comisia Electorală Centrală a prezentat și lista partidelor și altor organizații social-politice care au dreptul de a susține candidați la alegerile președintelui Republicii Moldova din data de 1 noiembrie 2020. CEC a făcut publică lista partidelor şi altor organizații social-politice înregistrate de Agenția Servicii Publice, care au dreptul de a susține candidați la alegerile din anul curent pentru funcția de președinte al Republicii Moldova.

În conformitate cu prevederile legislației electorale, dreptul de a desemna candidați pentru alegeri îl au partidele şi alte organizații social-politice înregistrate, în modul stabilit, până la stabilirea datei alegerilor. Astfel, 48 de formațiuni politice pot să-și înainteze candidați la funcția de președinte al Republicii Moldova.

© Photo : Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldovapartidele politice în drept să-și înainteze candidatul la alegerile prezidențiale
CEC a publicat lista partidelor care au dreptul să înainteze candidat la prezidențiale - Sputnik Moldova
partidele politice în drept să-și înainteze candidatul la alegerile prezidențiale

Alegeri locale noi în satul Corlăteni, raionul Râșcani

Comisia Electorală Centrală a stabilit desfășurarea în data de 1 noiembrie 2020, a alegerilor noi pentru funcția de primar în satul Corlăteni, raionul Râșcani. Încetarea înainte de termen a mandatului de primar a survenit în legătură cu decesul acestuia.

La fel, CEC a aprobat și programul calendaristic pentru realizarea acțiunilor de organizare şi desfăşurare a alegerilor locale noi pentru funcția de primar în unele localități din data de 1 noiembrie 2020.

Anterior, CEC a decis organizarea, în această zi, a alegerilor locale noi și în alte 3 localități: comuna Chetriș din raionul Fălești, comuna Piatra din raionul Orhei și satul Dubna din raionul Soroca.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0