Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce schimbări ne așteaptă la toamnă: Hotărârile Comisiei pentru Sănătate Publică

© Sputnik / Miroslav RotariКак люди спасаются от жары в Кишиневе
Как люди спасаются от жары в Кишиневе - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică a adoptat zilele trecute o serie de hotărâri care vor intra în vigoare la 1 septembrie.

CHIȘINĂU, 24 aug - Sputnik. Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică a adoptat mai multe hotărâri care anunță schimbări începând cu toamna acestui an. 

Una dintre acestea prevede reluarea procesului educațional de la 1 septembrie în incinta instituțiilor de învățământ, cu condiția că acestea vor respecta instrucțiunile de prevenire a riscurilor de infectare. 

Lecțiile se vor desfășura în baza unor reguli stricte la care trebuie să se conformeze toate instituțiile școlare.

Elevi în măști de protecție la școală - Sputnik Moldova
Societate
Cum se va desfășura învățământul pe timp de pandemie: Ordinul Ministerului Educației

Managerii școlilor trebuie să asigure instituția cu cantități suficiente de apă curată, dezinfectanți la intrare și în tot spațiul intern al instituției, precum și mijloacele necesare pentru pentru efectuarea termometriei.

Dacă la un elev se va confirma COVID-19, atunci toată clasa va fi plasată în autoizolare la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile, iar învățământul se va desfășura de la distanță. La fel se va întâmpla și în cazul studenților, care vor relua procesul de studii mai târziu de 1 septembrie. 

Tot de la 1 septembrie se anulează obligativitatea respectării regimului de autoizolare pentru o perioadă de 14 zile în cazul cetățenilor care revin din țările incluse în „zonele verzi”. 

„De la 1 septembrie excludem obligativitatea respectării regimului de autoizolare pentru cetățenii Republicii Moldova care revin în țară din statele incluse în așa-numitele „zone verzi”. (...) Va fi elaborată și actualizată o listă de Ministerul Sănătății, considerând evoluțiile pandemiei în mai mult de 50 de state ale lumii, de unde vin cetățenii Republicii Moldova. Este vorba de atribuirea la lista verde sau roșie, în funcție de numărul de cazuri la 100 de mii de locuitori. (...) Cetățenii care vor veni în țară dintr-un stat care este atribuit zonei verde nu vor trebui să stea 14 zile în autoizolare, cei care vin din zona roșie vor trebui să respecte acest regim”, a declarat anterior Ion Chicu. 

Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică precizează că anumite măsuri restrictive care sunt acum în vigoare ar putea fi revizuite, în funcție de evoluția situației epidemiologice din țară. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0