Ce gen de oameni sunt cei mai supuşi riscului de a face cancer? Răspunsul unui oncolog rus

© Sputnik / Сергей Пятаков / Accesați arhiva multimediaМедицинский университет им. И.М. Сеченова
Медицинский университет им. И.М. Сеченова - Sputnik Moldova
Abonare
Cancerul este principala cauză de deces în multe țări, iar medicii analizează modul în care poate fi prevenită această afecţiune gravă. Un oncolog rus se referă la genul de persoane care sunt cele mai vulnerabile la boală.

BUCUREŞTI, 23 aug – Sputnik. Un oncolog rus a vorbit despre genul de oameni care sunt cei mai expuşi riscului de a face cancer. Potrivit lui, este vorba mai ales despre oamenii care se lasă dominaţi adesea de emoții negative.

„Oamenii cu mintea deschisă, cei care trăiesc emoții pozitive, care intră uşor în relaţii cu alţii și văd lumea și lucrurile într-o lumină favorabilă sunt, conform observațiilor mele, mai rar bolnavi decât oamenii retrași, care au o dispoziție agresivă și sunt nemulțumiți de viața lor”, a scris oncologul rus Ivan Karassiov pe pagina sa de Instagram.

El a menționat că încă nu a fost stabilită cauza apariției celulelor canceroase în organism.

Valeriu Bîlba - Sputnik Moldova
Legătura dintre consumul de tutun și cancer, explicată de medicul oncolog Valeriu Bîlba
Medicul a notat însă existența unor factori care cresc riscul de a dezvolta boli canceroase, aceşti factori fiind stresul și inflamația cronică, o alimentaţie dezechilibrată sau o predispoziție genetică.

Cotidianul turc Sabah a scris anterior că, potrivit unor cercetări recente, kumquat, cunoscută sub numele de „mandarină ornamentală” sau citrus japonica, ajută la încetinirea creșterii tumorilor datorită conținutului ridicat de flavonoide și întăreşte oasele prin conţinutul bogat în calciu.

Pe de altă parte, un expert rus a avertizat că un nivel crescut de calciu în sânge, hipercalcemia, ar putea fi un semn al dezvoltării cancerului. În plus, el a menționat şi o posibilă „intoxicație cu vitamina D”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0