Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

O nouă zi cu aproape 600 de cazuri noi confirmate de COVID-19: S-au înregistrat și decese

CC0 / Pixabay / leo2014 / Coronavirus
Coronavirus - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță că astăzi s-a înregistrat din nou un număr mare de infectări cu COVID-19.

CHIȘINĂU, 22 aug - Sputnik. Astăzi au fost confirmate 588 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, după ce au fost efectuate 3159 de teste. Doar trei cazuri sunt de import din Federația Rusă, Cipru, și Ucraina, iar restul sunt cu transmitere locală. 

Bilanțul persoanelor infectate a ajuns astfel la 33.072.

Вакцинация - Sputnik Moldova
Rusia
Rospotrebnadzor, despre sănătatea voluntarilor care au testat vaccinul anti-COVID-19

Din numărul total de persoane la care astăzi a fost confirmată infecția 41 sunt lucrători medicali. S-au îmbolnăvit 20 de medici, 20 de asistenți medicale și o persoană care reprezintă personalul auxiliar. 

În prezent, 554 de pacienți se află în stare gravă, dintre care  34 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată, iar 1306 sunt în stare de gravitate medie. Ceilalţi pacienţi sunt în stare satisfăcătoare.

Între timp însă 285 de persoane au fost tratate și externate. De la începutul pandemiei, 22 958 de persoane s-au vindecat de COVID-19.

Din păcate s-au înregistrat și noi decese. Ministerul Sănătății informează că astăzi au murit din cauza coronavirusului șase persoane cu vârste cuprinse între 50 și 84 de ani.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0