Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldovenii care se întorc din „zonele verzi” nu vor mai sta în carantină 14 zile

CC0 / Pixabay / Map of Europe
Map of Europe - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Ion Chicu a făcut un anunț important legat de obligativitatea respectării regimului de autoizolare a cetățenilor moldoveni care revin de peste hotare.

CHIȘINĂU, 21 aug - Sputnik. Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică a decis astăzi să-i scutească de obligația respectării regimului de autoizolare pentru o perioadă de 14 zile pe cetățenii care revin din țările incluse în „zona verde”. 

Vama Sculeni - Sputnik Moldova
Societate
Poliția de Frontieră: La ce metode recurg moldovenii pentru a nu fi plasați în carantină

„De la 1 septembrie excludem obligativitatea respectării regimului de autoizolare pentru cetățenii Republicii Moldova care revin în țară din statele incluse în așa-numitele „zone verzi”. (...) Va fi elaborată și actualizată o listă de Ministerul Sănătății, considerând evoluțiile pandemiei în mai mult de 50 de state ale lumii, de unde vin cetățenii Republicii Moldova. Este vorba de atribuirea la lista verde sau roșie, în funcție de numărul de cazuri la 100 de mii de locuitori. (...) Cetățenii care vor veni în țară dintr-un stat care este atribuit zonei verde nu vor trebui să stea 14 zile în autoizolare, cei care vin din zona roșie vor trebui să respecte acest regim”, a declarat Ion Chicu. 

Precizăm că astăzi s-au înregistrat 547 de cazuri noi de infectare cu COVID-19, după ce au fost efectuate 2761 de teste. Șase cazuri sunt de import din Croația, Dubai, Franța, Germania, Italia, Turcia, iar restul sunt cu transmitere locală.  

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0