Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PLDM laudă platforma DA și critică PAS-ul Maiei Sandu

© Sputnik / Евгений ПанасенкоПарламент Молдовы
Парламент Молдовы - Sputnik Moldova
Abonare
Poziția PAS este pripită, regretabilă și lipsită de viziune politică, consideră formațiunea condusă de fostul premier Vlad Filat.

CHIȘINĂU., 21 aug – Sputnik. Partidul Liberal Democrat se declară dezamăgit de faptul că PAS-ul condus de Maia Sandu a respins ”invitația la un dialog în vederea creării unui bloc electoral”, dialog încurajat, așa cum afirmă partidul condus acum de Vladimir Filat, de partenerii lor din Partidul Popular European.

PLDM consideră motivele invocate de PAS drept lipsite de relevanţă în actualul context politic. Formaţiunea menţionează într-un comunicat că un candidat desemnat încă nu înseamnă un candidat înregistrat. Astfel că, potrivit cadrului legal, există încă suficient timp pentru crearea blocurilor electorale.

Totodată, PLDM apreciază drept politic corectă poziția Platformei DA față de propunerea avansată, amintind în context de situația din 2016.

”Experiența arată că, atunci când există voință politică, se poate acționa cu mai mult discernământ și responsabilitate, așa cum s-a întâmplat în campania pentru prezidențialele din 2016, când candidatul înregistrat Andrei Năstase s-a retras în favoarea Maiei Sandu cu doar 15 zile înainte de scrutin”, se arată în comunicatul PLDM

În concluzie, PLDM apreciază că poziția PAS este ”pripită, regretabilă și lipsită de viziune politică”.

Maia Sandu - Sputnik Moldova
Politică
Cum a reacționat PAS la îndemnul lui Filat de a înainta candidat comun la prezidențiale

”Rămâne de văzut dacă aroganța și egoismul vor fi cele mai convingătoare calități în apropiatele competiții electorale” subliniază formațiunea lui Filat, vizibil nemulțumită de faptul că i-a fost respinsă inițiativa.

Se pare că după realegerea ex-premierului Vladimir Filat în fruntea PLDM, formațiunea speră să revină pe un trend ascendent, încercând să se prezinte drept un liant al principalelor forțe politice de dreapta.

Deputat PSRM, despre revenirea lui Filat în politică: Oamenii sunt nostalgici>>>

După cum afirma în studioul Sputnik politologul Victor Juc, PLDM își leagă astăzi toate speranțele de revenirea lui Fulat la cârma formațiunii. Potrivit lui, Filat ar putea încerca să întreprindă anumiți pași pentru a-și îmbunătăți imaginea politică.

După cum consideră Juc, dacă ”cartea” li Filat nu va aduce câștig, PLDM este sortit să ajungă la periferia scenei politice moldovenești, deoarece acesta este unul dintre partidele care s-au ținut exclusiv datorită autorității liderilor lor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0