Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cum a reacționat PAS la îndemnul lui Filat de a înainta candidat comun la prezidențiale

© Photo : Facebook / Maia SanduMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova
Abonare
Partidul Acțiune și Solidaritate, condus de Maia Sandu, a reacționat la propunerea PLDM de a crea, împreună cu Platforma DA, un bloc electoral comun și a înainta un singur candidat la prezidențiale.

CHIȘINĂU, 19 aug - Sputnik. Partidul Acțiune și Solidaritate a venit cu o reacție după propunerea Partidului Liberal Democrat de a crea un bloc electoral comun, din care să facă parte și Partidul Platforma Demnitate și Adevăr al lui Andrei Năstase. 

„PAS şi-a înaintat deja candidatul la funcţia de preşedinte în persoana Maiei Sandu”, menționează formațiunea politică printr-un comunicat de presă. Partidul a îndemnat toți oamenii să o sprijine pe Maia Sandu. „Acesta va fi adevăratul bloc electoral”, subliniază PAS. 

Fostul premier Vlad Filat, reales acum câteva zile în funcția de președinte al Partidului Liberal Democrat din Moldova, a anunțat astăzi că PLDM invită la discuții PPDA și PAS pentru a crea un bloc electoral comun și a înainta un singur candidat la alegerile prezidențiale. 

„Biroul Permanent Central al PLDM consideră că, chiar dacă timpul e foarte scurt, prin voință politică, este încă posibilă desemnarea unui candidat comun pentru scrutinul prezidențial prin crearea acestui Bloc Electoral, în care toate cele trei formațiuni să-și manifeste identitatea și interesele electoratului propriu, dar, mai ales, să-și valorifice potențialul în promovarea interesului național al Republicii Moldova”, a scris Vlad Filat pe pagina sa de Facebook.

Vlad Filat la Curtea de Apel Влад Филат - Sputnik Moldova
Politică
Filat: PLDM invită PAS și Platforma DA la dialog pentru crearea unui bloc electoral comun

Fostul premier, condamnat anterior pentru fapte de corupție și eliberat din detenție la sfârșitul anului trecut, afirmă că decizia de a invita cele două partide la dialog a fost luată de Biroul Permanent Central al Partidului Liberal Democrat din Moldova, în urma analizei situației de criză cu care se confruntă Republica Moldova, conștientizând importanța scrutinului prezidențial din 1 noiembrie, precum și „realizând pericolul deturnării vectorului de politică externă prin abandonarea parcursului de integrare europeană”.

Mai mult, Filat afirmă că invitația este făcută „la recomandarea partenerilor din familia politică a PPE”.

„Partidul Liberal Democrat din Moldova este deschis oricărui format de negocieri pe care colegii noștri din PAS și Platforma DA îl consideră funcțional”, menționează Filat.

Amintim Vlad Filat a fost eliberat din detenție pe 3 decembrie 2019, condiționat și înainte de termen. Instanța de judecată a decis punerea lui în libertate în baza articolului 91 din Codul Penal.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0