Opoziția belarusă anunță că vrea continuarea protestelor

© Sputnik / Accesați arhiva multimediaМитинг протеста возле метро "Пушкинская" в Минске
Митинг протеста возле метро Пушкинская в Минске - Sputnik Moldova
Abonare
Opoziția belarusă a declarat că va continua protestele împotriva actualei guvernări și se află abia la un început de cale.

CHIȘINĂU, 21 aug – Sputnik. Membrul prezidiului consiliului coordonator al opoziției belaruse, Maria Kolesnikova, a declarat că protestele împotriva actualei guvernări vor continua, menționând că opoziția se află doar la un început de cale.

“Noi, belarușii, am ales o cale a unui protest pașnic, legal și non-violent. Această cale necesită timp… Cu toții vom avea nevoie de o perioadă de muncă asiduă și răbdare. Trebuie să continuăm să ne exprimăm dezacordul”, a declarat Kolesnikova într-un mesaj video publicat vineri de serviciul de presă al Consiliului Coordonator.

Potrivit ei, schimbarea puterii pe cale pașnică “e un maraton, iar regimul nu va putea face față unei rezistenței de durată”.

Митинг в поддержку действующего президента Белоруссии А. Лукашенко в Минске - Sputnik Moldova
Lukașenko: Împotriva Belarusului acționează mai multe centre de influență

Kolesnikova a declarat că protestatarii au susținerea comunității internaționale, însă “mult mai importantă este susținerea reciprocă”.

Mai devreme, Procuratura Generală a Belarusului a pornit o cauză penală pe un articol care presupune o privațiune de libertate de până la cinci ani. Potrivit procurorilor, activitatea Consiliului Coordonator este îndreptată spre acapararea puterii și subminarea securității naționale a țării.

Alegerile prezidențiale din Belarus s-au desfășurat pe 9 august, în cadrul lor victoria a obținut-o președintele în exercițiu, Aleksandr Lukașenko.

Opoziția nu a recunoscut rezultatele alegerilor, considerând că adevăratul învingător este Svetlana Tihanovskaia. Opoziția a anunțat crearea unui consiliu coordonator pentru transferul de putere, care are 70 de membri și un prezidiu de opt persoane.

Drept răspuns, Lukașenko a declarat că autoritățile republicii dispun de suficiente măsuri pentru a răcori “unele minți înfierbântate”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0