Lukașenko: Împotriva Belarusului acționează mai multe centre de influență

© Sputnik / Accesați arhiva multimediaМитинг в поддержку действующего президента Белоруссии А. Лукашенко в Минске
Митинг в поддержку действующего президента Белоруссии А. Лукашенко в Минске - Sputnik Moldova
Abonare
Lukașenko afirmă că împotriva Belarusului acționează mai multe centre din afara țării, iar banii promiși de UE nu vor ajunge în țară fără știrea autorităților belaruse.

CHIȘINĂU, 21 aug – Sputnik. Împotriva Belarusului acționează câteva centre externe de influență, unde s-au aciuat “guverne în exil”, “din America până în Varșovia”, a declarat vineri președintele republicii, Aleksandr Lukașenko, în timpul unei vizite efectuate la combinatul agricol “Dzerjinski” din apropierea Minskului.

Здание министерства иностранных дел России в Москве - Sputnik Moldova
Rusia
Rusia și UE: Situația din Belarus trebuie rezolvată „fără ingerințe externe”

“Consiliul Coordonator e o denumire pompoasă. Astăzi în afara țării există deja cinci guverne în exil… Nu vreau acum să le enumăr pe toate – se află începând cu America, până în Varșovia”, a declarat Lukașenko, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul oficial al administrației prezidențiale.

De asemenea, președintele a atras atenție cum fostul pretendent la funcția de președinte, Valeri Țepkalo, își schimbă locația: „inițial s-a aciuat în Rusia, însă acolo a fost avertizat și s-a strămutat în Ucraina, apoi a fost nevoit să se mute la Varșovia, pentru că cei de la Kiev nu au vrut să se certe cu Minskul”.

“Și e curajos, face declarații din Varșovia. Iată care este unul din aceste guverne”, a spus Lukașenko.

Un alt centru, potrivit liderului belarus, este Lituania, unde se află fostul candidat pentru funcția de președinte, Svetlana Tihanovskaia.

Președintele a amintit că procuratura generală a pornit o cauza penală în legătură cu crearea unui consiliu de coordonare pentru transfer al puterii. Potrivit lui, acum opoziția pretinde la susținere de milioane de euro din partea Uniunii Europene, despre care au anunțat autoritățile europene, însă acești bani nu vor intra în țară fără știrea instituțiilor de stat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0