Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Rusia și UE: Situația din Belarus trebuie rezolvată „fără ingerințe externe”

© Sputnik / Максим Блинов / Accesați arhiva multimediaЗдание министерства иностранных дел России в Москве
Здание министерства иностранных дел России в Москве - Sputnik Moldova
Abonare
Situația din Belarus trebuie să fie normalizată „fără ingerințe externe”, au concluzionat șefii diplomațiilor rusă și europeană într-o discuție telefonică.

CHIȘINĂU, 21 aug - Sputnik. Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, și Înaltul Reprezentant pentru Politica de Externe și Securitate a Uniunii Europene, Josep Borrell, au avut o discuție telefonică pe 20 august, care a fost o oportunitate pentru a discuta situația din Belarus.

"Interlocutorii au considerat că este necesar ca situația să fie soluționată chiar de către belaruși, fără amestec din exterior", informează Ministerul rus de Externe într-o declarație.

În acest context, Serghei Lavrov a vorbit despre atitudinea mai multor țări ale Uniunii Europene.

„El i-a atras atenția lui Josep Borrell asupra poziției unor membri ai Uniunii Europene care se opun acestui principiu și l-a chemat să ia măsuri pentru a opri încercările de a provoca confruntare între autoritățile și opoziția din Belarus", mai precizează sursa citată.

Cei doi diplomați au făcut schimb de opinii și asupra unor aspecte de actualitate ale relațiilor ruso-UE. Ministerul a spus că Josep Borrell a fost cel care a inițiat apelul telefonic.

Belarus, Rusia și UE

Emmanuel Macron a propus, joi, în cadrul unei conferințe de presă comune cu cancelarul Angela Merkel, o mediere europeană între diverșii actori ai crizei din Belarus, prin includerea și a Rusiei.

Josep Borrell a spus anterior că Uniunea Europeană nu acceptă rezultatele alegerilor prezidențiale din 9 august din Belarus și ar putea aplica „sancțiuni celor responsabili de violență și falsificări” din țara respectivă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0