Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ceban vrea să afle de ce miroase urât în Capitală: Au fost prelevate 10 probe de apă

© Photo : Primăria Municipiului ChişinăuStația de epurare a apelor reziduale din municipiul Chișinău
Stația de epurare a apelor reziduale din municipiul Chișinău   - Sputnik Moldova
Abonare
Ion Ceban a dispus să fie prelevate 10 probe de apă de la întreprinderile care deversează ape reziduale în rețeaua de canalizare publică.

CHIȘINĂU, 21 aug - Sputnik. În această noapte au fost prelevate probe de la 10 întreprinderi producătoare care deversează apele reziduale în rețeaua de canalizare publică.

Stația de epurare a apelor reziduale din municipiul Chișinău   - Sputnik Moldova
Societate
Mirosul neplăcut de la stația de epurare: Din ce cauză a reapărut - iată ce spune Ceban

Municipalitatea intenționează să afle din ce cauză miroase urât în Capitală. Astfel, astăzi, dar şi în următoarele zile, grupul creat va merge şi la alţi 10 agenţi economici pentru a preleva probe.

”Acţiunile vin după ce în municipiul Chişinău a revenit mirosul neplăcut, iar responsabilii m-au informat că motivul ar fi creşterea concentrației deversărilor la Stația de Epurare şi de vină s-ar face agenții economici ce nu dispun de stații de preepurare individuale”, a scris pe Facebook Ion Ceban. 

Potrivit primarului, mâine grupul de lucru va prezenta raportul în această privință. Acesta a mai scris pe Facebook că persoanele responsabile care se fac vinovate de acestă situație vor fi eliberate din funcţie, iar agenții economici vom fi sancţionaţi, în cazul în care se va demonstra că mirosul în oraș a reapărut din cauza lor.

Totodată, au fost transmise mai multe demersuri cărte instituțiile abilitate, pentru a se autosesiza în situaţia dată.

Ion Ceban a precizat că municipalitate nu are nimic de ascuns. Potrivit lui, s-a depus mult efort pentru a rezolva problema mirosului neplăcut emanat de staţia de epurare și nu va fi admis ca problema să revină, iar oamenii să sufere din cauza mirosului insuportabil.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0