Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Cât poate rezista COVID-19 în alimentele congelate: Iată ce susțin oameni de știință

© Sputnik / Евгения Новоженина / Accesați arhiva multimediaОхлажденная рыба
Охлажденная рыба - Sputnik Moldova
Abonare
Oamenii de știință din întreaga lume continuă să cerceteze noul coronavirus, fiind interesați mai ales de gradul de rezistență al acestuia.

CHIȘINĂU, 21 aug - Sputnik. COVID-19 poate rezista în alimentele congelate cel puțin trei săptămâni, potrivit unor oameni de știință din Singapore. Articole științifice referitoare la rezistența coronavirusului au fost publicate pe sursa bioRxiv, relatează RIA Novosti.

Игорь Додон - Sputnik Moldova
Societate
Igor Dodon, primul dintre moldovenii care va testa vaccinul anti-COVID rusesc „Sputnik V”

 „Studiile noastre de laborator au arătat că SARS-CoV-2 poate rezista la timpul și temperaturile caracteristice condițiilor de transport și de depozitare în comerțul internațional cu produse alimentare. Când SARS-CoV-2 a fost adăugat  la bucățile de pui, somon și carne de porc, nu s-a observat scăderea nivelului virusului după 21 de zile de aflare la temperatura de 4 grade Celsius (refrigerare standard) și de minus 20 de grade Celsius (înghețare standard)”, notează publicația.

Autorii studiului susțin că „alimentele importate contaminate pot transmite virusul lucrătorilor”. În opinia lor, spațiile asociate cu industria alimentară necesită respectarea strictă a măsurilor împotriva coronavirusului.

Медик показывает образцы мазка на COVID-19 - Sputnik Moldova
Medici, despre apariţia celui de-al treilea și chiar al patrulea val de Covid-19

Prin urmare,  este necesară spălarea frecventă a mâinilor, dezinfectarea suprafețelor ce sunt în contact cu mâncarea, dezinfectarea veselei.

Anterior s-a raportat că urme de coronavirus au fost găsite pe o mostră preluată de pe suprafața aripilor de pui congelate importate în China din Brazilia, precum și pe mostre de pe un pachet de creveți importați în China din Ecuador.

Oficialii de la Organizația Mondială a Sănătății (OMS) au declarat însă că nu există dovezi despre transmiterea COVID-19 prin produse alimentare. Ei au menționat, totodată, că virusul poate rezista pe ambalaj.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0