Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PSRM despre ședința extraordinară a Parlamentului: Avem nevoie de consens larg

© Sputnik / Miroslav RotariPSRM
PSRM  - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentanții Partidului Socialiștilor au făcut declarații pentru presă după ședința de astăzi cu colegii lor din PDM, PAS și PPDA.

CHIȘINĂU, 11 aug - Sputnik. Socialistul Vlad Batrîncea a declarat că PSRM va face tot posibilul ca să găsească un consens cu celelalte trei fracțiuni parlamentare care au participat astăzi la discuții. Partidul Socialiștilor susține însă că ședința extraordinară a Parlamentului nu trebuie convocată doar pentru a face populism, în contextul problemelor din agricultură, create de secetă și grindină. 

„Suntem gata să convocăm ședința extraordinară atunci când vom avea proiecte de legi agreate de comun acord, atunci când vom ști că toate propunerile cu care venim în Parlament vor avea acoperire financiară și vor fi susținute și realizate de către Guvernul Republicii Moldova. Este nevoie de dialog larg și dialog cu Guvernul, ca să știm cum să gestionăm situația. Partidul Socialiștilor este mai reticent față de convocarea ședinței extraordinare a Parlamentului de dragul convocării ședinței Parlamentului”, a spus Vlar Batrîncea. 

Deputatul PSRM a remarcat că Guvernul face eforturi ca să găsească soluții ca să găsească resurse bugetare suplimentare. 

Am propus să reieșim din realitățile pe care le avem, inclusive din realitățile financiare.

Protestatarii au blocat drumul național Chișinău-Căușeni - Sputnik Moldova
Societate
Agricultorii protestatari din Căușeni, gata să pornească cu tehnica agricolă spre Capitală
Nimeni nu a avut o pregătire necesară în cee ace privește COVID, însă guvernul face față. Guvernul are o abordare profesionistă în gestionarea banilor publici și face o priotizare corectă, când este vorba de educație, sănătate, agricultură.

„„Am propus colegilor, atunci când vorbim de sume exorbitante pentru agricultură și alte domenii, să fim realiști, pragmatici și responsabili, ca atunci când lansăm în spațiul public cifre mari oamenii devin pradă informațională acestor propuneri. Trebuie să răspundem pentru implementare, atunci când venim cu propuneri. (...) Am chemat colegii noștri să identificăm banii suplimentari. Știm că FMI impune anumite condiții pe care trebuie să le discutăm cu partidele din Parlament. Trebuie să negociem cu FMI ca să reușim să ținem situația” a mai spus Batrîncea. 

Amintim că azi dimineață reprezentații PSRM, PDM, PAS și PPDA s-au reunit într-o ședință în care s-au exprimat opinii diferite cu privire la data la care ar urma să fie convocat Parlamentul în ședință extraordinară.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0