Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Reprezentanții Metalferos reacționează la declarațile lui Stoianoglo: Presupuneri și bârfe

Abonare
Reprezentanții Metalferos au venit cu o reacție la declarațiile procurorului general, Alexandr Stoianoglo, care a anunțat că statul a fost prejudiciat cu 1,2 miliarde de lei prin intermediul întreprinderii. 

CHIȘINĂU, 20 aug - Sputnik. Compania Metalferos a venit cu o reacție după declarațiile procurorului general, Alexandr Stoianoglo. Asta după ce acesta a anunțat că statul a fost prejudiciat cu 1,2 miliarde de lei prin intermediul întreprinderii. 

Reprezentanții companiei cred însă că Stoianoglo a fost indus în eroare intenţionat de persoanele care au interesul de a distruge compania. 

Într-un comunicat al întreprinderii Metalferos este precizat că toate informaţiile despre pretinsele prejudicii aduse bugetului statului de către către „Metalferos” nu sunt constatate de organe competente, ci se bazează pe presupuneri și bârfe.

”Cerem organelor fiscale sau altor organe abilitate să facă investigatiile de rigoare, pentru a contesta toate informațiile false aduse la adresa companiei”, se mai arată în comunicat. 

Întreprinderea „Metalferos” face apel la corectitudine și cere investigarea obiectivă a tuturor acuzaţiilor ce i se aduc. 

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a venit cu o serie de precizări despre dosarul „Metalferos” în cadrul unui briefing. El a vorbit despre o schemă prin care Vladimir Plahotniuc, fostul lider al Partidului Democrat (PDM), dat în căutare internațională, ar fi fraudat statul prin intermediul societății pe acțiuni „Metalferos”. Prin respectiva schemă, statul ar fi fost prejudiciat cu aproximativ 1,2 miliarde de lei.

Alexandr Stoianoglo a constatat „repetarea blocajelor din partea magistraților de fiecare dată și în fiecare caz în care sunt atinse interesele cetățeanului Vladimir Plahotniuc”.

„În intervalul anilor 2012 – 2019, cetățeanul Plahotniuc ar fi organizat, prin intermediul companiilor nerezidente, al căror beneficiar efectiv era chiar el, exportul de metale feroase și neferoase către colectori specializați din Turcia, Austria, Olanda și Germania”, a declarat procurorul general.

Аппеляционная Палата - Sputnik Moldova
Societate
Dosarul „Metalferos” a ajuns la Curtea de Apel Chișinău

Potrivit lui Alexandr Stoianoglo, „în baza unor contracte fictive, semnate între „Metalferos” și reprezentanții firmelor nerezidente, dirijate și controlate de Plahotniuc, metalele erau achiziționate la un preț redus, iar mai apoi, revândute beneficiarilor finali, la un preț majorat cu 27 la sută”.

Procurorul general susține că, în perioada anilor 2015 – 2017, una dintre companiile nerezidente, controlate de Plahotniuc, ar fi primit în cont, de la companiile din alte state, circa 35 milioane de dolari americani, din care doar aproximativ 27 milioane de dolari au fost transferate în contul „Metalferos”, diferența de bani fiind virată pe conturile firmelor controlate de Plahotniuc, prin intermediul persoanelor interpuse.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0