Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dosarul „Metalferos” a ajuns la Curtea de Apel Chișinău

© Sputnik / Miroslav RotariАппеляционная Палата
Аппеляционная Палата - Sputnik Moldova
Abonare
Dosarul „Metalferos” a ajuns la Curtea de Apel Chișinău, care va examina astăzi refuzul Judecătoriei Chișinău de a aresta învinuiții, după recursurile procurorilor.

CHIȘINĂU, 12 aug – Sputnik. Curtea de Apel Chișinău examinează astăzi recursurile procurorilor împotriva refuzului de arestare a învinuiților în dosarul „Metalferos”, după ce Procuratura Generală a contestat încheierile Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana.

 Бригада полиции специального назначения Fulger  - Sputnik Moldova
Societate
Dosarul „Metalferos”: O mulțime de persoane au fost reținute – Video

Instanța judecătorească a respins toate cele 16 demersuri de arestare înaintate de procurori în privința figuranților din dosarul privind fraudarea SA „Metalferos”.

Procuratura Generală relevă, într-un comunicat de presă, că, acum o săptămână, magistrații au decis ca 9 învinuiți, printre care 4 polițiști INI, să fie eliberați provizoriu sub control judiciar, iar ceilalți 7 figuranți să fie cercetați în arest la domiciliu pentru o lună.

Tuturor figuranților în dosar, săptămâna trecută, Procuratura Generală le-a înaintat învinuirea de „escrocherie și spălare de bani”, ambele infracțiuni „săvârșite în proporții deosebit de mari, în interesul unei organizații criminale”.

Sală de judecată - Sputnik Moldova
Societate
Dosarul ”Metalferos”: Șaisprezece persoane vor compărea pe banca acuzaților

Procurorii argumentează că învinuiții trebuie cercetați în arest preventiv din cauza „gravității infracțiunilor incriminate, rezonanța socială a cazului, circumstanțele care ar putea determina persoanele să împiedice urmărirea penală și posibilitatea eschivării lor de răspundere penală, precum și din cauza faptului că, anterior, o parte din ei, deși au fost arestați, și-au continuat activitatea criminală”.

Procurorii au înaintat Ministerului Afacerilor Interne (MAI) demersuri cu privire la suspendarea provizorie din funcție a polițiștilor vizați în anchetă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0