Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Pe cine a îmbogățit pandemia – Expert

© Sputnik / Yana ZaharovaМолдавские леи
Молдавские леи - Sputnik Moldova
Abonare
Veaceslav Cunev, președintele Asociației Companiilor IT, membru al Consiliului Economic pe lângă președintele Republicii Moldova, a dezvăluit în studioul Sputnik Moldova ce domenii de afaceri au reușit să folosească criza pandemică în propriul beneficiu.

Chișinău, 20 aug – Sputnik. Cu un câștig substanțial s-au ales în situația creată de criza pandemică unele ramuri din industria IT.

Ноутбук - Sputnik Moldova
Societate
MECC lansează Programul de alfabetizare digitală a cadrelor didactice

În primul rând, ar merita menționată sfera educațională și tot ce este legat de aceasta. Instituțiile de învățământ au fost nevoite să treacă în regim online, iar drept rezultat în câștig au fost cei care au propus produse educaționale în rețea, aplicații pentru activități colective de tip Zoom și altele de acest gen.

Au crescut substanțial veniturile industriei jocurilor – oamenii care petrec mai mult timp acasă au început să caute modalităţi de a se distra. După cum a menţionat membrul Consiliului Economic pe lângă președintele Republicii Moldova Veaceslav Cunev, au reuşit de asemenea să se aleagă cu un câştig bun companiile din domeniul comerţului electronic.

”Lumea a început să se transforme mai rapid în ceea ce ar fi trebuit să devină. Ne așteaptă o digitalizare mai rapidă peste tot. Un exemplu simplu: uitați-vă la sistemul educațional. Acesta trebuia demult digitalizat. Despre asta s-a vorbit de vreo zece ani, dar s-a întâmplat doar în timpul pandemiei.”, a declarat Cunev.

Ce se va întâmpla mai departe: Potrivit expertului, în sfera învățământului noi am fost nevoiți să grăbim foarte mult procesele care ar fi trebuit să albă loc treptat, pe parcursul a zece ani, însă ca rezultat digitalizarea procesului instructiv s-a produs în trei-patru luni.

Pe mulți oameni de afaceri pandemia i-a stimulat și i-a obligat să acționeze cu maximă rapiditate pentru a găsi căi de salvare a businessului în noile realități. Ceea ce mai înainte se mișca foarte greu și lent, de exemplu trecerea companiilor la comerțul electronic, a devenit brusc extrem de solicitat. Drept urmare, un număr foarte mare de companii care anterior nu aveau o preocupare pentru vânzările online realizează acum marfa prin intermediul Internetului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0