Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

MECC lansează Programul de alfabetizare digitală a cadrelor didactice

© Pixabay / SplitShireНоутбук
Ноутбук - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Educației, în parteneriat cu alte două entități, va desfășura în această vară Programul de alfabetizare digitală a cadrelor didactice din învățământul general și profesional tehnic.

CHIȘINĂU, 19 iun – Sputnik. În Republica Moldova va fi aplicat în această vară un Program național de alfabetizare digitală a cadrelor didactice. Dacă vor exista noi solicitări din partea cadrelor didactice, proiectul va fi extins, potrivit Ministerului Educației, Culturii și Cercetării (MECC).

Children - Sputnik Moldova
Societate
Noutăți pe „educațieonline.md”: Iată cât de populară este platforma  

Programul va fi desfășurat de MECC, în colaborare cu Centrul Tehnologii Informaționale și Comunicaționale în Educație și rețeaua „Clasa Viitorului”.

Scopul proiectului „este de a asigura literația digitală a cadrelor didactice din învățământul general și profesional tehnic, pentru a le oferi acestora noi oportunități de dezvoltare profesională”, a precizat ministerul.

Programul va fi implementat gradual. Pentru început, exclusiv în format online, vor fi identificați și instruiți formatori locali. La etapa ulterioară, vor demara activitățile la nivel regional și local cu participarea cadrelor didactice care vor dori să beneficieze de proiect.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0