Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

VIDEO: Dezinfecție totală în instituțiile de învățământ - Școlile sunt pregătite minuțios

Abonare
Au mai rămas zile numărate până începe noul an școlar. 1 septembrie nu va fi însă la fel ca în ceilalți ani. Și asta pentru că pandemia de COVID-19 determină întreaga societatea să ia măsuri de protecție, iar instituțiile de învățământ nu fac excepții.

CHIȘINĂU, 20 aug - Sputnik. La liceul ’’Mihai Viteazul’’ din Capitală, muncitorii, dar și profesorii, muncesc de dimineață în această perioadă pentru a reuși amenajarea claselor.

Школы закрыли на карантин из-за ОРВИ - Sputnik Moldova
Societate
Igor Șarov: Nicio intituție de învățământ nu a ales studiile exclusiv online din toamnă
Unele săli sportive sau de festivități au fost transformate în clase de studii, iar cele existente au fosta adaptate noilor restricții, astfel încât în fiecare bancă să stea câte un singur elev și să fie păstrată distanța socială.

’’Sunt înscriși 43 de elevi: 22 vor învăța într-un schimb și 21 în schimbul al doilea. Va sta câte un elev, ca pe tabla de șah. Dacă un elev stă acolo, celălalt aici. Deci, se respectă distanța. Nu am scos scaunul de alături, le-a păstrat pentru lucrurile elevilor’’, a povestit Maria Buruiană, învățătoare la clasele primare.

Clasele sunt asigurate cu dezinfectant, săpun și măști de protecție, iar la intrare în instituție toate persoane sunt supuse termometriei. 

’’Pentru noi este important să-i avem pe copii la școală, cu respectarea regulilor elementare de precauțiune, de protecție, să-i obișnuim să respecte distanțarea, să-i obișnuim să se spele permanent pe mâini după fiecare oră fiindcă apă curgătoare este în fiecare clasă’’, a declarat Nelly Berezovschi, directorul Liceului ’’Mihai Viteazul’’.

La Liceul ’’Mihai Viteazul’’ lecțiile vor dura 30 de minute.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0