Record absolut: 626 de persoane au fost testate pozitiv cu COVID-19 într-o singură zi

© SputnikМолдова впервые проведет клинические исследования лекарств от COVID-19
Молдова впервые проведет клинические исследования лекарств от COVID-19 - Sputnik Moldova
Abonare
O creștere spectaculoasă a cazurilor noi de COVID-19 s-a înregistrat astăzi în Republica Moldova. La peste 600 de oameni a fost confirmat virusul într-o singură zi.

CHIȘINĂU, 19 aug - Sputnik. Ministerul Sănătății anunță că astăzi a fost atins un record absolut al cazurilor noi de COVID-19 - 626 de cazuri au fost confirmate într-o singură zi. Din numărul total de cazuri, patru sunt de import (Turcia). Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 31.415. În total au fost efectuate 2889 de teste, dintre care primar – 2311 şi repetat – 578.

Viorica Dumbrăveanu - Sputnik Moldova
Dumbrăveanu, despre factorii care pot determina înăsprirea restricțiilor anti-COVID

Din numărul total de persoane la care astăzi a fost confirmată prezența virusului 29 sunt lucrători medicali: medici - 9,  asistenți medicali - 18, personal auxiliar - 2.

512 persoane sunt în stare gravă, dintre care 31 de pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată, 1257 sunt în stare de gravitate medie, iar ceilalţi pacienţi sunt în stare satisfăcătoare.

Alte 284 de persoane au fost tratate și externate. În total, 22 169 de persoane au fost tratate de COVID-19. Astăzi au murit alte șase persoane din cauza complicațiilor provocate de noul tip de coronavirus. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0