Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dumbrăveanu, despre factorii care pot determina înăsprirea restricțiilor anti-COVID

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaViorica Dumbrăveanu
Viorica Dumbrăveanu - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a vorbit în studioul Radio Sputnik Moldova despre factorii care stau la baza unei decizii de impunere a restricțiilor pe timp de epidemie.

CHIȘINĂU, 18 aug - Sputnik. Numărul cazurilor noi de COVID-19 continuă să crească. Săptămâna trecută, boala a fost diagnosticată la 2523 de persoane. În prezent, peste 8000 de bolnavi urmează tratamente.

Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a vorbit în cadrul emisiunii ”Atitudini”, realizate în Studioul Sputnik Moldova despre prognozele autorităților cu privire la evoluția pandemiei în toanmă și ce măsuri suplimentare vor fi întreprinse în cazul în care va crește numărul persoanelor infectate.

”Chiar din momentul declanșării situației epidemiologice, Ministerul a elaborat un plan de prevenire și răspuns la infecția COVID-19. Acest plan este actualizat periodic, în funcție de evoluția lucrurilor. Există și componenta intersectorială, pentru că sănătatea publică ține de toate instituțiile statului. Chiar săptămâna curentă, va fi actualizat acest plan, care va ține cont de niște indicatori. Mulți spun că trebuie înăsprite restricțiile, dacă este în creștere numărul de cazuri. Vă aduc la cunoștință că astfel de decizii nu se iau doar în funcție de numărul de cazuri, ci se ia în calcul situația din instituțiile spitalicești, dacă dispunem sau nu de locuri și care este reacția sistemului de sănătate. De posibilitatea de a identifica și de a testa persoanele”, a declarat Dumbrăveanu.

Totodată, ea a precizat că se mai ține cont și de alți indicatori precum mortalitatea, fatalitatea, rata de contagiozitate și alte aspecte care stau la baza unor decizii ale autorităților.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0