Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Spitalele din Moldova vor fi dotate cu noi aparate de respirație asistată: Detalii

© Photo : Facebook / Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii MoldovaSpecialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga”
Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Abonare
Instituțiile medicale din țară vor fi dotate cu 50 de ventilatoare noi procurate din Turcia, printr-un proiect al Băncii Mondiale. Despre aceasta a anunțat președintele țării, Igor Dodon.

CHIȘINĂU, 18 aug - Sputnik. Într-o postare pe Facebook, președintele Igor Dodon a anunțat că Republica Moldova va achiziționa 50 de ventilatoare pentru spitalele din țară, de la instituția turcă de stat USHAS, cu plata în avans de doar 10% din suma totală, restul banilor urmează fiind transferați mai târziu. Proiectul va fi realizat prin intermediul unei colaborări cu Banca Mondială.

Вакцина  - Sputnik Moldova
Rusia
A II-a etapă de dezvoltare a vaccinului rusesc anti-COVID-19: Fără reacții adverse

''În timpul cel mai apropiat, țara noastră va beneficia de încă 50 de ventilatoare care sunt de primă importanță în lupta cu COVID-19. Mulțumesc președintelui Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdoğan care a acceptat să fie livrate în țara noastră aceste ventilatoare. Exprim sincere mulțumiri și profundă recunoștință Republicii Turcia pentru sprijinul considerabil pe care îl acordă țării noastre în prevenirea și controlul răspândirii coronavirusului'', a scris Igor Dodon.

Totodată, șeful statului anunță că la sfârșitul săptămânii în țara noastră va veni într-o vizită de lucru ministrul turc de Externe, Mevlüt Çavuşoğlu.

Bilanțul infectărilor cu noul coronavirus a ajuns în țara noastră la 30 377 de cazuri. Au fost tratate de COVID-19 până acum 21 543 de persoane. Numărul total al deceselor provocate de infecție a ajuns la 908.  

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

 

Fluxul de știri
0