Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

A II-a etapă de dezvoltare a vaccinului rusesc anti-COVID-19: Fără reacții adverse

© REUTERS / Dado RuvicВакцина
Вакцина  - Sputnik Moldova
Abonare
Rusia, ca și alte țări ale lumii, ar trebui să aibă mai multe opțiuni pentru un vaccin împotriva coronavirusului, consideră șeful Rospotrebnodzor.

CHIȘINĂU, 17 aug - Sputnik. Centrul științific de virusologie și biotehnologie din Novosibirsk „Vektor” desfășoară a doua fază de testare a vaccinului împotriva coronavirusului - studii clinice pe oameni. Potrivit șefului Rospotrebnadzor, Anna Popova, toți voluntarii se simt bine, nu au reacții adverse, scrie RIA Novosti.

"În prezent se desfășoară testele clinice. Toți voluntarii care au fost selectați într-o ordine specială și într-un mod special se simt bine. Cei care au fost deja injectați cu vaccinul dat nu au reacții adverse. Nu există nici cea mai mică roșeață la locul injectării. Temperatura tuturor este absolut normală”, - a subliniat Popova.

Ministerul rus al Sănătății a înregistrat anterior primul vaccin mondial pentru prevenirea COVID-19, dezvoltat de Centrul de Cercetări pentru Electrochimie ”Gamalei” în colaborare cu Fondul rusesc de investiții directe. I s-a dat numele de „Sputnik V”.

Rusia a devenit prima țară care a înregistrat un vaccin împotriva COVID-19 - Sputnik Moldova
Video
Rusia a devenit prima țară care a înregistrat un vaccin împotriva COVID-19

Șeful RDIF, Kirill Dmitriev, a spus atunci că fondul a primit cereri pentru achiziționarea unui miliard de doze de vaccin, venite din peste 20 de țări ale lumii. El a menționat că Rusia a convenit în privința producerii vaccinului în cinci țări, capacitățile disponibile permit producerea a 500 de milioane de doze pe an.

Luni, Popova, a subliniat că Rusia, ca și alte țări ale lumii, ar trebui să aibă mai multe opțiuni pentru un vaccin împotriva coronavirusului, lucru de care se ocupă acum experții.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0