Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

O nouă campanie de sensibilizare a șoferilor: Cum vor fi îndemnați să fie prudenți la drum

© Public Domain / Pixabay / tookapicViteză
Viteză - Sputnik Moldova
Abonare
Un magazin din Capitală, care este parte a unui lanț de supermarketuri, a lansat astăzi o campanie de prevenire a accidentelor rutiere.

CHIȘINĂU, 18 aug - Sputnik. Un hipermarket din Chișinău a lansat o campanie de sensibilizare a șoferilor cu genericul „Stop viteza la drum”. La ceremonia festivă a participat și ministrul Afacerilor Interne Pavel Voicu, care a salutat inițiativa. 

„Nimic nu consolidează mai mult oameni decât o problemă comună. (...) Problema accidentelor rutiere este pe agenda MAI.(...) Potrivit datelor înregistrate în sistemul informațional automat, registrul accidentelor rutiere, pe parcursul a 7 luni ale anului curent s-au înregistrat 1020 de accidente rutiere soldate cu 117 persoane decedate și alte 1150 de persoane rănite. Municipiul Chișinău este localitatea cu cel mai înalt grad de risc de producere a accidentelor rutiere. Aici s-au înregistrat 40,8 procente din totalul accidentelor”, a spus oficialul. 

Oficialul a subliniat că prevenirea accidentelor rutiere este o prioritate pentru Ministerul de Interne. 

Artur Cecan  - Sputnik Moldova
Ce stă de fapt la baza încălcărilor comise în trafic și accidentelor rutiere

„La acest compartiment avem foarte mult de muncit noi, Poliția și societatea civilă, pentru a diminua și mai mult numărul accidentelor rutiere. Cauzele accidentelor sunt viteza neadecvată condițiilor rutiere, starea de ebrietate, și alcoolică, și narcotică, dar și neacordarea priorității altor vehicule. (...) Punem un accent mare pe colaborare și participarea la diferite acțiuni de sensibilizare a populației prin intermediul și implicarea societății”, a declarat Pavel Voicu.

Pentru a preveni accidentele rutiere, în cadrul campaniei „Stop viteza la drum” până în data de 22 septembrie vor fi difuzate mesaje de sensibilizare pe rețelele de socializare și la TV. De asemenea vor fi distribuite materiale informative în cadrul magazinului. 

Hipermarketul a realizat și un spot în care persoanele vinovate de accidente fac dezvăluiri. Și acesta va fi promovat pentru a sensibiliza conducătorii auto. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0