Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce stă de fapt la baza încălcărilor comise în trafic și accidentelor rutiere

© SputnikArtur Cecan
Artur Cecan  - Sputnik Moldova
Abonare
De la începutul acestui an, 82 de persoane au decedat în accidente rutiere, iar alte 662 s-au ales cu diverse traumatisme. Cum se întâmplă că șoferii noștri comit atât de multe accidente grave, soldate cu pierderi de vieți omenești?
Ce stă de fapt la baza încălcărilor comise în trafic și a accidentelor rutiere

Carantina și situație epidemiologică gravă a paralizat practic toate sectoarele economiei, dar nu a tăiat din pofta șoferilor de a urca băuți la volan și de a conduce cu viteză excesivă, indiferent că vorbim de drumurile naționale, cele de țară sau străzi aglomerate din oraș.

Datele Inspectoratului Național Securitate Publică arată că, în lunile ianuarie-mai, numărul accidentelor rutiere s-a micșorat cu 30% comparative cu aceeași perioadă a anului trecut. Totuși, cifra celor decedați este aproape aceeași ca și în 2019. Astfel, de la începutul anului, 82 de persoane au decedat în accidentele rutiere produse pe drumurile din țară, iar alte 662 s-au ales cu diverse traumatisme.

Specialiștii în domeniu au o explicație pentru situația din trafic. Artur Cecan, care este directorul unei școli auto din Chișinău, spune că prin comiterea încălcărilor conducătorii nu fac altceva decât să-și exteriorizeze conflictele interioare și imaturitatea emoțională.

„Situația din trafic vorbește despre cultura noastră, despre moștenirea noastră, la ce nivel suntem și cum gândim, ce valori avem, ce prețuim în viața noastră, ce am văzut la părinții noștri și ce exemple am avut”, spune Artur Cecan.

Altfel spus, un conducător auto care se confruntă cu probleme interioare este mult mai predispus să comită încălcări în trafic, indiferent de riscurile la care se expune.

„Cele mai frecvente cauze ale producerii accidentelor sau conflictelor din trafic sunt generate de conflictele interioare ale șoferului. Adică, un participant la circulație este mai predispus să producă un accident rutier sau să intre într-un conflict în trafic atunci când el nu este împăcat cu sine, are frustrări, are alte nedumeriri care stau în interiorul său și nu sunt rezolvate”, adaugă directorul școlii auto.

Și această teorie este valabilă nu doar pentru situația din trafic, spune Artur Cecan.

Pavel Apostol - Sputnik Moldova
Șoferul care ar fi pariat cu autorul accidentului mortal din 17 mai a fost identificat

„Cred că această teorie este valabilă nu doar la capitolul situația în trafic. Dacă e să ne uităm la marea majoritate a societății noastre, noi avem de lucrat la capitolul interior”, adaugă specialistul în siguranța rutieră.

Întrebat dacă valoarea automobilului reprezintă un indicator în ceea ce privește comportamentul conducătorului auto în trafic, Artur Cecan a răspuns simplu:

„Prețul autoturismului pe care îl conduci nu este un indicator, fiindcă indiferent de costul mașinii, dacă pe interior nu ești format, nu ești maturizat, aceasta se va răsfrânge în comportamentul tău în trafic: vei urca beat la volan, vei conduce agresiv și cu viteză excesivă. Creierul îți permite să comiți astfel de încălcări, deoarece el nu a fost format, nu a ajuns la maturizare și nu a văzut exemple ce merită a fi urmate”, adaugă Artur Cecan.

Specialistul spune că atâta timp cât nivelul șoferului din țara noastră nu va fi ridicat, amenzile nu ne vor ajuta prea mult.

Accidente pe drumurile din Moldova 2020 - Sputnik Moldova
Accidente pe drumurile din Moldova: Situația în 2020

„Bine, este și latura de amendare, dar nu știu cât de mult îi putem disciplina pe șoferi cu amenzile, atât timp cât avem cultura pe care o avem. Oamenii ar trebui să citească, să vrea să se dezvolte, fiindcă aici noi ne-am pierdut”, conchide Artur Cecan.

Cert este că nu totul este pierdut, spune directorul școlii auto.

„Dar vreau să vă spun că eu am prilejul să discut cu foarte mulți tineri, deoarece la școala noastră se instruiesc preponderent tinerii sau viitoarea generație de șoferi, care studiază, care conștientizează că în viața sunt alte valori, chiar dacă situația economică a țării este așa cum este. Acești tineri mă fac să cred că totuși ne așteaptă vremuri mult mai bune”, adaugă Artur Cecan.

Important este ca în toate școlile auto din țară să se pună accent și pe latura psihologică a viitorilor șoferi.

„Problema este că în multe din școlile auto nu se ține cont de punctul psihologic al viitorilor șoferi. Cu regret, în multe școli auto, acest moment este dat uitării”, subliniază Artur Cecan.

Și pentru că mulți sunt cei care consideră că anume șoferii începători comit cele mai multe încălcări, l-am întrebat pe Artur Cecan dacă este adevărat acest lucru și ce este mai periculos în trafic, un șofer începător sau un șofer cu probleme emoționale și conflicte interioare?

„Cu siguranță că omul care nu are echilibru interior nu doar că va conduce agresiv, el se va comporta agresiv, va privi agresiv și va păși pe pământ agresiv. Imaginați-vă un om împăcat cu sine și unul care se află într-o agonie permanentă”, afirmă Artur Cecan.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0