Miniștrii de Externe ai Rusiei și Germaniei au discutat despre Belarus

© Sputnik / POOL / Accesați arhiva multimediaВизит министра иностранных дел РФ С. Лаврова в Германию
Визит министра иностранных дел РФ С. Лаврова в Германию - Sputnik Moldova
Abonare
Serghei Lavrov și Heiko Maas au discutat astăzi la telefon despre ultimele evenimente din Belarus. Partea rusă a declarat că orice imixtiune în problemele interne ale acestei țări este inadmisibilă.

CHIȘINĂU, 18 aug – Sputnik. Ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a purtat o discuție telefonică cu omologul său german, Heiko Maas, despre situația din Belarus, în cadrul căreia a declarat că orice imixtiune în problemele interne ale acestei țări sunt inadmisibile, anunță diplomația rusă.

Liderii UE la Bruxelles - Sputnik Moldova
UE se amestecă în Belarus: liderii europeni, videoconferință extraordinară

“Miniștrii au discutat despre ultimele evenimente din Belarus, în contextul alegerilor prezidențiale desfășurate în această țară. A fost exprimată speranța că situația se va normaliza cât mai rapid. Partea rusă a subliniat că este inadmisibilă orice imixtiune în procesele interne, a atras atenția Germaniei, care deține președinția Uniunii Europene, față de tentativele din afară de destabilizare a situației într-o țară frățească pentru Rusia”, se menționează în comentariile Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei.

Totodată, se menționează că discuția a avut loc la inițiativa părții germane.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0