UE se amestecă în Belarus: liderii europeni, videoconferință extraordinară

© REUTERS / POOLLiderii UE la Bruxelles
Liderii UE la Bruxelles - Sputnik Moldova
Abonare
Un summit extraordinar al UE va avea loc miercuri prin videoconferință pe tema crizei din Belarus, a anunțat preşedintele Consiliului European, Charles Michel.

BRUXELLES, 18 aug - Sputnik. Charles Michel, președintele Consiliului European, a anunțat convocarea unui summit al liderilor din țările UE pe tema crizei din Belarus, marcând astfel dorința UE de a se amesteca în politica internă a unei țări suverane și de a-și impune politicile în Belarus.

"Voi convoca o întâlnire a membrilor Consiliului European miercuri, la ora 12.00 (13.00, ora României), pentru a discuta despre situaţia din Belarus", a anunţat Charles Michel pe Twitter.
Митинг в поддержку действующего президента Белоруссии А. Лукашенко в Минске - Sputnik Moldova
Politică
Lukașenko la uzina MZKT: Nici vorbă de alegeri repetate

Un semnal puternic a transmis și Germania, care deţine Preşedinţia semestrială a Consiliului UE. Astfel, Berlinul a avertizat că va extinde sancţiunile asupra oficialilor din Belarus.

Și preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a îndemnat Uniunea Europeană să susţină opoziţia din Belarus, iar Consiliul Uniunii Europene a aprobat vineri impunerea de sancţiuni regimului de la Minsk.

Nu este prima oară când UE se amestecă în politica internă a altor state care nu sunt nici măcar membre ale Uniunii, încercând să impună de dinafara propriile politici unor state suverane, deși nimeni nu i-a acordat Uniunii dreptul de a decide pentru alții.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0