Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Descinderi CNA – trei medici au fost reținuți: Ce spune ministrul Sănătății

© Sputnik / Miroslav RotariPercheziții la INI
Percheziții la INI  - Sputnik Moldova
Abonare
Operațiune amplă desfășurată de CNA la Consiliului Național pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă, în cadrul unui dosar penală ce vizează presupuse acte de corupere.

CHIȘINĂU, 18 aug – Sputnik. Operațiune a Centrului Național Anticorupție în derulare: până la această oră, trei medici-experți din cadrul Consiliului Național pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă au fost reținuți.

Amintim că CNA efectuează acțiuni de urmărire penală ce vizează presupuse acte de corupere, comise de către angajaţi ai Consiliului.

Национальный банк Молдовы  - Sputnik Moldova
Societate
Angajați cu funcții de conducere din cadrul BNM, cercetați penal: CNA vine cu detalii

Au fost efectuate mai multe  percheziţii cu scopul de a obţine probe în dosarele pornite de procurori şi CNA pe marginea pretinderii şi acceptării de bani, de către angajaţii CNDDCM, pentru acordarea gradelor de dizabilitate, pentru reconfirmarea acestora, dar şi pentru acordarea gradelor de dizabilitate pe viaţă.

Probele deja administrate de CNA demonstrează că pentru un asemenea certificat, funcţionarii publici primeau de la pacienţi sume cuprinse între câteva sute de euro şi zeci de mii de lei.

Descinderile au loc la 16 adrese de domiciliu și instituții publice  din Chișinău și Rezina. Mai multe persoane urmează să fie escortate la CNA pentru audieri şi aducerea la cunoştinţă a statutului de bănuit.

Referindu-se la acțiunile de urmărire penală desfășurate de CNA, ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a spus în cadrul emisiunii ”Atitudini” la Sputnik Moldova că nu poate să ofere în momentul de față detalii pentru că operațiunea continuă atât la sediul central al Consiliului Național pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă, cât și la structurile teritoriale. Ea a promis să vină însă ulterior cu date și informații suplimentare.

Totodată, Dumbrăveanu  a dat asigurări privind deschiderea Ministerului pentru investigarea acestor acte de corupție, subliniind că condamnă orice acțiuni cu caracter coruptibil, cu atât mai mult atunci când este vorba de stabilirea sau reconfirmarea gradelor de dizabilitate unde de foarte mult timp situația era ”sub paravana de coruptibilitate, de lipsă de integritate”. Astfel de cazuri nu vor fi admise în continuare, a mai spus ea, menționând că toate aceste cazuri și suspiciuni au fost referite către structurile de drept.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0