Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

VIDEO - Agricultorii, dezamăgiți de discuțiile cu premierul: Vor continua protestul

Abonare
Agricultorii care protestează de câteva zile au fost și de această dată dezamăgiți de discuțiile purtate cu premierul Ion Chicu. Aceștia declară că vor continua protestul.

Agricultorii s-au întâlnit astăzi cu premierul Ion Chicu. Și de această dată, fermierii și prim-ministrul nu au ajuns la un numitor comun. Potrivit lor, Ion Chicu le-ar fi spus că nu vor primi nimic, în cazul în care nu acceptă 1500 de lei despăgubire pentru fiecare hectar afectat de secetă. Agricultorii mai spun că premierul a fost destul de tăios în discuții. Șeful Guvernului nu a făcut încă declarații pentru presă. 

Протесты аграриев в Кэушень - Sputnik Moldova
Agricultorii continuă mâine acțiunea de protest la Căușeni

”Noi le-am propus ca să fie inventate un fel de vouchere cu care agricultorul să poată să se ducă la bancă să ia bani pentru folosință ca ulterior statul să achite aceste vouchere de 3000 de lei, dacă nu au bani astăzi”, a declarat agricultorul Ion Plămădeală.

Fermierii insistă să discute cu președinții fracțiunilor parlamentare.

”Noi nu ne-am dorit niciodată să blocăm trasee. Noi trebuie să mergem la discuție cu toți colegii noștri să vedem care sunt pașii următori. Noi chemăm toți reprezentanți fracțiunilor parlamentare, cei care doresc să susțină fermierii în această țară ”, a declarat  agricultorul Andrei Dânga. 

Fermierii spun că în raioanele afectate de secetă oamenii vând tot ce au pentru a se putea hrăni. 

”Noi, cei care suntem din zona Căușeni și Ștefan Vodă, suntem afectați de secetă al treilea an. Într-un stat normal cum e România, dar și alte state, se iau măsuri preventive. Ca în orice familie. Când ai un buget - pui priorități. Eu consider că la noi s-au împărțit banii în stat, dar nu s-au pus prioritățile corect. Faceți o deplasare în raioanele afectate. Lumea vinde tot – nu au cu ce se hrăni”, a declarat agricultorul Sergiu Stefanco. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0