Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Alerta cu bombă de la Ambasada Rusiei s-a dovedit a fi falsă - poliția oferă detalii

© Sputnik / Mihai CarausPoliția a blocat circulația în preajma Ambasadei Ruse din Chișinău
Poliția a blocat circulația în preajma Ambasadei Ruse din Chișinău - Sputnik Moldova
Abonare
Cordonul de securitate din jurul clădirii Ambasadei Ruse a fost scos, polițiștii și geniștii au părăsit zona. După ce a fost anunțată alerta cu bomba, a fost efectuată verificarea amănunțită, însă oamenii legii nu au găsit nimic suspect.

CHIȘINĂU, 17 aug - Sputnik. Alerta cu bombă din preajma Ambasadei Rusiei în Moldova s-a dovedit a fi una falsă, despre acest lucru a relatat pentru Sputnik Moldova purtătorul de cuvânt al Direcției de Poliție Chișinău, Natalia Stati.

”Verificările din preajma Ambasadei Rusiei în Moldova au fost finalizate. Oamenii legii nu au găsit niciun exploziv”, a declarat Stati.

Potrivit ei, polițiștii și specialiștii au părăsit deja zona.

Amintim că Poliția și carabinierii au blocat în această dimineață bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt din Capitală, pe segmentul din preajma Ambasadei Rusiei la Chișinău.

Посольство России в Молдове - Sputnik Moldova
Societate
Ambasada Rusiei la Chișinău a venit cu o reacție după cea de-a treia alertă falsă cu bombă

Potrivit Poliției, luni, 17 august, la ora 09:00, pe adresa Inspectoratul  Buiucani din cadrul Direcție de Poliție a municipiului Chișinău a parvenit informația precum că sediul Ambasadei Federației Ruse în Republica Moldova este minat. Informația a fost remisă administrației Ambasadei de la o sursă anonimă, prin intermediul poștei electronice.

Astfel de incidente au mai avut loc în această vară. Anterior, un mesaj similar a fost recepționat de Inspectoratul sectorului Buiucani în data de 1 iunie. Ulterior, în data de 5 iunie, pe adresa electronică a ambasadei a fost expediat un mesaj precum că sediul ambasadei ar fi minat. Și în acest caz a fost inițiată o cauză penală.

Un alt caz similar a fost înregistrat și pe 18 iunie.

Conform articolului 281 din Codul Penal al Republicii Moldova, Comunicarea mincinoasă cu bună-ştiinţă despre pregătirea unor explozii, incendieri sau a altor acţiuni care periclitează viaţa oamenilor, cauzează daune materiale în proporţii mari sau provoacă alte urmări grave se pedepseşte cu amendă în mărime de la 550 la 850 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0