Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin a discutat cu Erdogan situația din Siria și Libia

© Sputnik / Aleksey Nikolskyi / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin și Reep Tayyp Erdogan, imagine simbol
Vladimir Putin și Reep Tayyp Erdogan, imagine simbol - Sputnik Moldova
Abonare
Vladimir Putin și şi omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, au avut o conversație telefonică în care au discutat despre situația din Siria și Libia.

BUCUREȘTI, 17 aug – Sputnik. Președintele Rus, Vladimir Putin, a avut o convorbire telefonică cu președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, liderii celor doua țări au discutat despre situația din Siria și Libia, anunță serviciul de presă al Kremlinului, citat de RIA Novosti

Президенты России, Турции и Ирана Владимир Путин, Реджеп Тайип Эрдоган и Хасан Рухани на совместной пресс-конференции в Турции - Sputnik Moldova
Putin, Erdogan și Rouhani - conferință video în formatul Astana - detalii

“A avut loc o discuție telefonică a președintelui Rusiei, Vladimir Putin, cu președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan. O atenție deosebită a fost acordată crizei libiene. S-a reiterat necesitatea realizării unor pași concreți din partea celor două tabere beligerante, în direcția asigurării unui regim durabil de încetare a focului și a lansării unor negocieri directe, în conformitate cu hotărârea conferinței de la Berlin și rezoluția 2510 a Consiliului de Securitate al ONU”, se spune în mesaj.

Totodată, s-a discutat despre situația din Siria “fiind pus accentul pe activizarea eforturilor comune în combaterea terorismului”. Liderii au convenit să continue coordonarea în realizarea acordurilor ruso-turce cu privire la zona de deescaladare din provincia Idlib, în ​​primul rând, a Protocolului adițional la Memorandumul de la Soci din 2018, adoptat la Moscova la 5 martie.

De asemenea, cei doi șefi de stat au abordat alte probleme actuale de pe agenda internațională, în special, reglementarea crizei din Orientul Mijlociu.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0