Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Nu toți copiii care vor merge la școală au nevoie de certificat medical: Detalii

© Sputnik / Alexandr Kryazhev / Accesați arhiva multimediaУченики во время урока знаний в школе
Ученики во время урока знаний в школе - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Nu toți copiii care vor merge în acest an la școală sunt obligați să prezinte certificatul medical. Despre aceasta au anunțat reprezentanții Ministerului Sănătății. Totodată, a fost extins termenul de efectuare a controlului medical pentru profesori.

CHIȘINĂU, 17 aug - Sputnik. Reprezentanții Ministerului Sănătății au venit cu precizări în privința copiilor care vor trebui să prezinte certificate medicale atunci când vor merge în instituțiile educaționale. 

Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Societate
Din rău în mai rău: Ministerul Sănătății a prezentat informațiile cu privire la COVID-19

”Ordinul Ministerului Sănătății se referă la controlul medical al copiilor care urmează să fie înmatriculați în școli. Este vorba despre copiii care merg în clasa I, dar și cei care vor frecventa grădinițele, anume pentru ei a fost simplificată procedura de efectuare a examenului medical prin permisiunea de a se prezenta la instituție doar cu certificatul de la medicul de familie care va conține informații despre starea de sănătate a copiilor și vaccinele. Ceilalți copii nu trebuie să prezinte niciun certificat medical”, a declarat secretarul de stat la Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Marina Golovaci. 

În același timp, a fost luată decizia de a prelungi perioada examinării medicale pentru cadrele didactice până în data de 1 octombrie.

”Ca să micșorăm fluxul persoanelor către instituțiile medicale, dar și necesitatea deplasării cadrelor didactice, profesorii vor prezenta certificatele și examenul medical de la medicul de familie și examenul radiologic până la 1 octombrie. Iar cei care se angajează, au avut posibilitatea să meargă la controlul medical începând cu 15 mai și majoritatea dintre persoane a trecut examenul acesta”, a menționat Marina Golovaci. 

Bilanțul infestărilor cu noul coronavirus a ajuns în țara noastră la 30 183 de cazuri. Au fost tratate de COVID-19 până acum 21 220 de persoane. Numărul total al deceselor din cauza COVID-19 a ajuns la 897.  

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0