Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Doi frați minori s-au înecat într-un iaz din raionul Nisporeni: Lacul nu era păzit - FOTO

© Photo : Inspectoratul de poliție NisporeniDoi copii s-au încât într-un lac din raionul Nisporeni
Doi copii s-au încât într-un lac din raionul Nisporeni - Sputnik Moldova
Abonare
Tragedie fără margini în satul Șișacani. Doi frați de 6 și 8 ani au fost găsiți înecați într-un lac din apropierea localității. Informația a fost confirmată de ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție NisporenI, Cristina Vicol.

CHIȘINĂU, 17 aug - Sputnik. Ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Nisporeni, Cristina Vicol, a declarat pentru Spuntik Moldova că, în după-amiaza zilei de ieri, doi frați de 6 și, respectiv, 8 ani au fost găsiți fără suflare într-un iaz din apropierea localității Șișcani.

© Photo : Inspectoratul de poliție NisporeniDoi copii s-au înecat într-un lac din raionul Nisporeni
Doi frați minori s-au înecat într-un iaz din raionul Nisporeni: Lacul nu era păzit - FOTO - Sputnik Moldova
Doi copii s-au înecat într-un lac din raionul Nisporeni

În urma investigațiilor, oamenii legii au stabilit că un băiat de 6 ani și sora sa de 5 ani au ieșit în drum să se joace, în timp ce părinții se aflau în ogradă împreună cu ceilalți copii.

"Cei doi copii s-au deplasat la iazul care se află la câteva străzi distanță de casă. Băiatul de 6 ani a intrat în apă să se scalde și a început să strige după ajutor la sora mai mică, iar cea din urmă a alergat acasă să-l cheme în pe fratele mai mare, în vârstă de 8 ani. Băiatul a venit și a încercat să îl salveze pe fratele său mai mic, însă s-a înecat și el", susține purtătorul de cuvânt al IP Nisporeni, Cristina Vicol. 

Copii au fost scoși din apă de către tatăl lor și un vecin. Medicii chemați la fața locului au încercat să-i resusciteze pe minori, însă fără succes. 

"Este o familie firească care beneficiază de ajutor social și nu se află în vizorul Inspectoratului de Poliție Nisporeni. Iazul are o suprafață de 100 m/2, adâncimea totală este de 4 metri, iar la momentul actual apa atinge o adâncime de 1,5 m. Iazul este proprietatea privată, îngrădit cu plasă metalică, dar are poartă. Bazinul a fost inspectat la începutul sezonului estival în cadrul operațiunii "Grija" și nu dispune de pază", a menționat purtătorul de cuvânt al IP Nisporeni, Cristina Vicol. 

© Photo : Inspectoratul de poliție NisporeniDoi copii s-au înecat într-un lac din raionul Nisporeni
Doi frați minori s-au înecat într-un iaz din raionul Nisporeni: Lacul nu era păzit - FOTO - Sputnik Moldova
Doi copii s-au înecat într-un lac din raionul Nisporeni

Poliția investighează toate circumstanțele tragediei. În context, oamenii legii îndeamnă părinții să supravegheze copiii minori și să nu le permită permită scăldatul în locuri neautorizate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0