Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum vor putea vota moldovenii la prezidențiale în alt loc decât cel de reședință

© Sputnik / Miroslav RotariЦИК
ЦИК  - Sputnik Moldova
Abonare
Persoanele care și-au schimbat locul de trai vor trebui să îl declare pentru a putea participa la alegerile prezidențiale din tomnă.

CHIȘINĂU, 17 aug - Sputnik. Persoanele care și-au schimbat locul de trai vor trebui să îl declare pentru a putea vota la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020. Comisia Electorală Centrală informează că alegătorii pot depune cereri privind declararea noii reședințe.

ЦИК CEC - Sputnik Moldova
Societate
Decizia CEC: Când începe campania electorală pentru alegerile prezidențiale

Pentru a putea vota la o altă secție de votare decât cea la care este arondat conform domiciliului sau reședinței valabile, alegătorul va depune o declarație de ședere la autoritatea administrației publice locale din localitatea unde dorește să voteze.

Prin această procedură, alegătorul va fi înscris în lista electorală a secției de votare conform locului de ședere declarat și își va putea exercita dreptul la vot la secția de votare respectivă.

Declarația și actul de identitate în copie atașat se vor depune personal până în data de 1 octombrie inclusiv. La depunerea declarației, alegătorul va prezenta și actul de identitate în original pentru confirmare. Declaraţiile depuse pentru scrutinele anterioare nu vor mai fi valabile.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0