Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Trei răniţi în urma unui accident la Orhei: Sinteza infracţională

© Sputnik / Anatolii KiriakInspectoratul Național de Patrulare al IGP
Inspectoratul Național de Patrulare al IGP - Sputnik Moldova
Abonare
Trei persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce maşinile în care se aflau au fost implicate într-un accident rutier. Impactul s-a produs ieri pe șoseaua Orhei – Călăraşi. Niciunul dintre şoferi nu era în stare de ebrietate.

CHIȘINĂU, 17 aug – Sputnik. Potrivit Inspectoratului Naţional de Securitate Publică, apelul la 112 a fost efectuat duminică, în jurul orei 11:00. Şoferul care este suspectat de provocarea accidentului rutier ar fi circulat cu viteză excesivă. Acesta nu a fost atent în momentul în care conducătorul auto din faţa lui a încetinit, urmând să vireza. Astfel, impactul dintre cele două automobile a fost inevitabil. În urma ciocnirii, unul dintre vehicule a fost proiectat într-un şanţ de pe marginea drumului.

imagine simbol - Sputnik Moldova
Accidente
Accident fatal la Anenii Noi: Un Mercedes S-Class a fost făcut zob, iar șoferul a murit

Printre persoanele care au avut nevoie de îngrijiri medicale s-a aflat şi o tânără de 19 ani.

Ambii conducători auto au fost supuşi testării alcoolscopice, care a arătat că niciunul dintre ei nu se afla în stare de ebrietate.

Şoferul vinovat de producerea accidentului riscă o amendă  în valoare de 1.500 de lei şi şase puncte de penalizare.

Într-un alt caz, conducătorul auto s-a ales cu dosar penal. Este vorba despre un tânăr de 21 de ani din raionul Cahul. Ghinionul bărbatul a fost o pană de cauciuc. A pierdut controlul mijlocului de transport, iar drept urmare s-a tamponat într-un indicator rutier, după care a derapat de pe carosabil, s-a răsturnat şi s-a lovit într-un copac. Din fericire, şoferul a scăpat doar cu o fractură la cot. Oamenii legii au stabilit însă că acesta circula cu mașina în stare de ebrietate. Etilotestul a arătat o valoare de 0,48 mg per litru de alcool pur în aerul expirat, ceea ce înseamnă de trei ori mai mult decât norma admisă de lege.

Tânărul s-a ales cu un dosar penal şi riscă să fie privat de carnetul de conducere.

Potrivit INSP, sâmbătă şi duminică, pe întreg teritoriul ţării s-au produs 13 accidente rutiere soldate cu 16 persoane traumatizate.

Seara trecută a fost una relativ liniştită pentru chişinăuieni. Potrivit Direcţiei de Poliţie a Capitalei, în municipiu s-au produs două cazuri de huliganism şi alte două cazuri de jaf.

Oamenii legii urmează să dea de urma persoanelor necunoscute, suspectate de comiterea jafurilor.

Unul dintre cazuri a avut loc în sectorul Râşcani. O femeie a fost atacată în stradă, iar indivizii i-au sustras geanta în care se găsea telefonul mobil în valoare de 3000 de lei, precum şi actele de identitate.

Un alt caz a fost înregistrat pe o stradă din sectorul Botanica. Victima, la fel, a rămas fără telefonul mobil, fiindu-i cauzată o pagubă de aproximativ 400 de lei.

În urma infracţiunilor, anchetatorii au iniţiat câte o cauză penală.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0