Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Lukașenko a îngenuncheat în fața mulțimii: Nici mort nu voi permite cedarea țării

© Sputnik / Виктор ТолочкоПрезидент Беларуси Александр Лукашенко
Президент Беларуси Александр Лукашенко - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
„Nici mort nu voi permite cedarea țării”, „stau în genunchi în fața voastră” – Aleksandr Lukașenko a vorbit astăzi în fața susținătorilor săi.

CHIȘINĂU, 16 aug – Sputnik. Președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko, a ținut astăzi un discurs în fața manifestanților care s-au adunat în centrul Capitalei pentru a-și exprima susținerea pentru șeful statului.

Президент Беларуси Александр Лукашенко - Sputnik Moldova
Politică
Lukașenko a convenit cu Putin asupra unui ajutor în asigurarea securității țării

Potrivit liderului belarus, astăzi în centrul Minskului s-au adunat peste 50 de mii de oameni, din mai multe regiuni ale țării.

"Nu am vrut să vă chem în această piață, știu că aveți multe alte treburi acasă", s-a adresat el mulțimii.

Totodată, el a ținut să sublinieze că nu îi sunt pe plac manifestațiile: "Însă, din păcate, nu e vina mea. Am fost nevoit să vă chem în ajutor".

Președintele s-a adresat și celor "care sunt dezorientați și care astăzi nu sunt în această piață: Vreți libertate? Spuneți-mi, de care? Vreți schimbări - spuneți-mi ce fel de schimbări?"

În mesajul său, Lukașenko a mai declarat că dacă poporul îl va distruge, atunci acesta va fi un început al sfârșitului.

“Rețineți, dacă vă veți distruge primul președinte, nu pe Lukașenko, acesta va fi începutul sfârșitului”, a spus șeful statului.

"Ce e cu voi, belarușilor? Nu veți putea niciodată construi un viitor din cenușă, veți ajunge niște cerșetori, veți umbla cu mâna întinsă", a mai adăugat el, după care a îngenuncheat în fața oamenilor:

“Iată, stau pentru prima dată în genunchi în fața voastră. O meritați din plin”.

Totodată, șeful statului a ținut să amintească sporirea prezenței militare a NATO în vecinătate, care “zângănește cu șenilele” la porțile Belarusului, este sporit potențialul militar la frontierele vestice, a spus el.

“Priviți în jurul vostru: tancuri, avioane la o distanță de zbor de 15 minute de frontierele noastre. Nu e în zadar. Trupele NATO zângănesc cu șenilele la porțile noastre. Se sporește prezența militară la frontierele noastre vestice”, a declarat Lukașenko.

Протесты в Минске - Sputnik Moldova
Belarus: acțiuni pașnice, scuze și apel la încetarea violențelor
„Dacă cineva vrea să cedeze Belarusul, nici mort fiind nu vă voi permite”, a mai ținut să adauge el.

Totodată, președintele belarus a respins ideea alegerilor prezidențiale repetate, susținând că în acest caz țara va muri ca stat.

“Lituania, Letonia, Polonia, și, din păcate, draga noastră Ucraina și conducerea ei, ne îndeamnă să organizăm noi alegeri. Dacă ne vom lăsa manipulați de ei, vom pierde controlul și nu ne vom stabiliza niciodată nava aeriană. Vom muri ca stat, ca popor, ca națiune”, a spus Lukașenko.

Manifestația în susținerea actualului șef al statului a fost organizată de asociația "Belaya Rus". 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0