Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dezvăluiri: Cum se descurcă meșterii populari pe timp de pandemie

Abonare
Despre viața meșterilor populari pe timp de pandemie am aflat,în cadrul emisiunii Sputnik Matinal, de la meșterul popular din sudul Moldovei Dumitru Zaporojan.
Dezvăluiri: Cum se descurcă meșterii populari pe timp de pandemie

Dumitru Zaporojan confecționează diverse obiecte din piele și blană de oi. Acesta spune că meseria pe care o practică de ani buni nu este altceva decât un mod de viață. Mai mult, Dumitru ține cont de toate tendințele și spune că toate obiectele pe care le confecționează sunt în pas cu cerințele oamenilor.

Meșteșugarul se gândea de ceva timp să deschidă un magazin online, dar pandemia de coronavirus a grăbit procesul, așa că a stabilit niște reguli și s-a apucat de lucru.

"Până la pandemie participam la diverse expoziții în Moldova și România. Acum, că nu există această posibilitate, îmi promovez produsele online. Trebuie să înțelegem că cererea pe piața online a crescut și să facem unele schimbări, chiar dacă nu suntem atât de obișnuiți cu acest lucru", a subliniat el.

Dumitru Zaporojan mai spune că, din cauza pandemiei, în prezent sunt mult mai puține comenzi de peste hotare. Dacă anterior, chiar și în perioada de vară, obiectele pe care le confecționa erau vândute ca pâinea caldă, acum oamenii nu prea se grăbesc să achiziționeze obiecte unice, confecționate de meșteri populari.

Totuși, meșteșugarul rămâne optimist și speră la vremuri mai bune. De obicei, în perioada estivală erau organizate zeci de târguri unde oamenii de artă își etalau creațiile. La moment, unul dintre cele mai așteptate evenimente, spune Dumitru Zaporojan, este Târgul de Crăciun – acolo unde obiectele din piele și blană de oi sunt la mare căutare.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0