Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia: Vaccinul împotriva coronavirusului a fost lansat în producție

© Sputnik / AFK Sistema / Trecere la banca de fotografiiПроизводство вакцины от COVID-19 на фармацевтическом заводе "Биннофарм"
Производство вакцины от COVID-19 на фармацевтическом заводе Биннофарм - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Cererile pentru procurarea vaccinului rusesc au venit deja din peste 20 de țări, fiind cerute aproximativ un miliard de doze.

CHIȘINĂU, 15 aug – Sputnik. Ministerul Sănătății al Federației Ruse a anunțat lansarea în producție a vaccinului rusesc împotriva COVID-19.

Учитель гимназии перед началом обязательного итогового сочинения по литературе - Sputnik Moldova
Politică
Șeful statului, despre începutul noului an de studii și cazurile de COVID-19

Preparatul medicamentos a fost elaborat de specialiști de la Centrul național de cercetare pentru epidemiologie și microbiologie.

Președintele Vladimir Putin a anunțat pe 11 august că Rusia a devenit prima țară din lume care a înregistrat un preparat pentru profilaxia COVID-19. Vaccinul a fost denumit „Sputnik V”.

La crearea vaccinului a contribuit financiar și Fondul rusesc de investiții directe.

Șeful acestuia, Kirill Dmitriev, a declarat că până în prezent fondul a primit cereri pentru achiziționarea unui miliard de doze de vaccin, venite din peste 20 de țări ale lumii.

El a menționat că Rusia a convenit producerea vaccinului în cinci țări și  capacitățile disponibile permit producerea a 500 de milioane de doze pe an.

Rusia a devenit prima țară care a înregistrat un vaccin împotriva COVID-19 - Sputnik Moldova
Video
Rusia a devenit prima țară care a înregistrat un vaccin împotriva COVID-19

Conform informațiilor din Registrul de stat al medicamentelor din Rusia, medicamentul reprezintă o soluție pentru injectare intramusculară. Vaccinarea este planificată să fie efectuată în două etape: la început - cu componenta I, după trei săptămâni - cu componenta II.

Potrivit Ministerului rus al Sănătății, schema ce presupune injectarea în două etape permite formarea imunității pe un termen lung, de până la doi ani.

De asemenea, ministerul a anunțat publicarea datelor privind studiile preclinice și clinice ale medicamentului.

Ministrul Sănătății, Mihail Murașko, a declarat că criticile din străinătate la adresa vaccinului rusesc se datorează în mare măsură „datelor incomplete” și faptului că n toată lumea știe că „vaccinul a fost creat pe o platformă pe care au fost elaborate deja șase produse”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0