Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Putin și Lukașenko au discutat la telefon situația din Belarus

© Sputnik / Валерий Мельников / Accesați arhiva multimediaРабочая встреча президента РФ В. Путина с президентом Беларуси А. Лукашенко
Рабочая встреча президента РФ В. Путина с президентом Беларуси А. Лукашенко - Sputnik Moldova
Abonare
Vladimir Putin și Aleksandr Lukașenko au discutat astăzi despre situația creată în Republica Belarus după alegerile prezidențiale.

CHIȘINĂU, 15 aug – Sputnik. Vladimir Putin și Aleksandr Lukașenko au discutat telefonic situația din Republica Belarus, anunță Sputnik Belarus.

Cei doi lideri și-au exprimat speranță că problemele apărute în țară se vor rezolva cât mai curând, anunță serviciul de presă al Kremlinului.

“Aleksandr Lukașenko a informat despre situația din Belarus, create după alegerile prezidențiale. Ambele părți și-au exprimat încrederea că toate problemele vor fi rezolvate în curând”, este menționat în comunicatul administrației prezidențiale ruse.

Anterior, liderul belarus a declarat în cadrul unei ședințe la Minsk că împotriva țara lui ”a fost declanșată o agresiune”. Lukașenko a menționat că situația legată de tulburările sociale după alegerile prezidențiale amenință ”nu doar Belarusul”, dar și întregul Stat Unional.

Протесты в Минске - Sputnik Moldova
Belarus: acțiuni pașnice, scuze și apel la încetarea violențelor

“Observăm ce se întâmplă. Nu încercați să ne liniștiți cu acțiunile și demonstrațiile pașnice. Observăm ce se întâmplă în profunzime. Vedem foarte bine. Apropo, am citit instrucțiunile revoluțiilor colorate. Mai mult, pe lângă metodele revoluțiilor colorate (e o particularitate, despre ea vom discuta astăzi la Ministerul Apărării, la Centrul de Control Strategic) au apărut niște elemente ale unei imixtiuni străine”, a declarat Lukașenko astăzi în cadrul unei reuniuni la Minsk, potrivit Sputnik Belarus.

Ieri, Procuratura Generală a Rusiei a anunțat că 32 de cetățeni ruși, care fusese reținuți pe 29 iulie la Minsk, au fost eliberați și se află pe teritoriul rus. O persoană, care avea dublă cetățenie – rusă și belarusă, a rămas în republică.

Protestele în masă au izbucnit în toată Republica Belarus pe 9 august, după alegerile prezidențiale, în care învingător a fost anunțat președintele în exercițiu, Aleksandr Lukașenko. Potrivit Comisiei Electorale Centrale, acesta a obținut 80,1 la sută din voturi.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0