Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

(DOC) Vor intra sau nu agricultorii cu tehnica în Chișinău: Ce spune Primăria și Poliția

© Sputnik / Mihai CarausAgricultorii protestează la intrarea în Chișinău cu tehnica agricolă
Agricultorii protestează la intrarea în Chișinău cu tehnica agricolă - Sputnik Moldova
Abonare
Agricultorii protestatari au primit autorizație de la Primăria Chișinău pentru organizarea manifestației, dar cu unele condiții.

CHIȘINĂU, 14 aug – Sputnik. Agricultorii protestatari au cerut autorizație pentru desfășurarea manifestației până pe 18 august. Primăria Chișinău le-a acceptat solicitarea, dar le-a pus anumite condiții. În primul rând acestora li se interzice aducerea la locul desfășurării întrunirii a vehiculelor și utilajelor agricole, care pot genera blocaje ale drumurilor.

Agricultorii protestează la intrarea în Chișinău cu tehnica agricolă - Sputnik Moldova
Societate
Agricultor protestatar: Noi nu suntem cu Platforma, suntem cu țăranii

Potrivit corespondentului Sputnik Moldova care se află la fața locului, protestatarii nu acceptă această condiție. Într-o dispoziție semnatp de primarul Chișinăului Ion Ceban se menționează că se acceptă organizarea în perioada 13 – 18 august a protestelor, în adiacentul Autogării de Sud a municipiului Chișinău, cu respectarea mai multor reguli.

Organizatorii protestelor sunt doi cetățeni care vor purta responsabilitatea în cazul nerespectării condițiilor dispoziției. Astfel, aceștia trebuie să coordoneze organizarea și desfășurarea manifestației cu Pretura de sector, dar și Inspectoratul General de Poliție. Totodată, aceștia trebuie să încheie un contract cu Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească în vederea acordării în caz de necesitate a ajutorului medical participanților la protest. În contextul pandemiei, la întrunire nu pot participa mai mult de 49 de persoane, care sunt obligate să respecte toate măsurile impuse de autorități. Contactat de Sputnik Moldova, șeful adjunct al Inspectoratului General de Poliție, Marin Maxian, a declarat că nu permite protestatarilor să intre în Chișinău cu tehnica agricolă, întrucât au autorizație să protesteze în adiacentul Autogării de Sud.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0