Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Agricultor protestatar: Noi nu suntem cu Platforma, suntem cu țăranii

© Sputnik / Mihai CarausAgricultorii protestează la intrarea în Chișinău cu tehnica agricolă
Agricultorii protestează la intrarea în Chișinău cu tehnica agricolă - Sputnik Moldova
Abonare
Agricultorii care au vanit la protest cu tehnica agricolă neagă cu vehemență că vreun partid politic ar sta în spatele demonstrațiilor.

CHIȘINĂU, 14 aug - Sputnik. Fermierii cărora poliția nu le-a dat voie să intre cu tehnica agricolă în Chișinău și au parcat vehiculele lângă localitatea Dănceni din Ialoveni spun că nu sunt interesați să facă politică și își doresc doar ca statul să le ofere mai mult ajutor decât le-a promis. 

Ei admit însă că anumite formațiuni ar putea încerca să obțină dividende politice, dacă vor ajunge să intre cu tehnica pe străzile Capitalei. 

„Noi nu suntem cu Platforma, suntem cu țăranii. Nu ne asociem cu niuciun partid politic. Trebuie să ne dea (Guvernul) un răspuns cât mai repede. Normal, dacă noi vom intra toți în oraș, politicul o să încearcă să ne bage pe toți într-o oală și să tragă dividente. Nu avem de gând să ne întoarcem acasă fără un rezultat. Până nu vedem că se convoacă Parlamentul de urgență, nu plecăm. În cel mai rău caz, lăsăm tractoarele aici. Nu vrem să stăm aici săptămâni la rând. Noi să vedem rezultate și să plecăm de muncă, că avem foarte mult de lucru în câmp”, a declarat pentru Sputnik Moldova agricultorul Grigore Alerguș din Cărpineni. 

Fermierii spun că nu mai au bani ca să prelucreze pământurile și au ajuns în prag de faliment, iar premierul nu le-a oferit soluțiile necesare ca să-și poată continua activitatea.

Corespondentul Sputnik Moldova a discutat și cu polițiștii care asigură ordinea publică. Ei spun că în Chișinău nu există suficient spațiu pentru atât de multă tehnică agricolă, așa că Primăria le-a permis la doar o parte să intre cu tractoarele. 

Reprezentanții poliției spun că este o decizie a Primăriei prin care agricultorii sunt lăsați să protesteze, doar că fără tehnică agricolă. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0